العالم - سیاسی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دوشنبه شب در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی به منظور انجام سفری سه روزه وارد دهلینو شد، ظهر امروز (چهارشنبه) با «سوشما سواراج» همتای هندی خود دیدار و گفتوگو کرد.
بررسی ابعاد مختلف روابط دوجانبه از جمله در حوزههای اقتصادی و بانکی، پتروشیمی، نفت و انرژی، حمل و نقل از جمله موضوعات مورد گفتگو بود.
مسائل بینالمللی و منطقهای از جمله برجام و شرایط افغانستان از دیگر محورهای گفتوگوهای دو وزیر بود.
وزیر خارجه ایران پیش از این و در بدو ورود به دهلی نو در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا در این سفر درباره کاهش خرید نفت از ایران توسط هند گفتوگو خواهد کرد؟گفت: بنده و وزیر خارجه هند روسای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هستیم، در ملاقات با وزیر خارجه هند این فرصت فراهم میشود که در این زمینه صحبت کنیم که ایران همواره تامین کننده مطمئن نفت برای هندوستان بوده و خواهد بود.
ظریف دیروز (سهشنبه) ضمن شرکت در همایش تجاری مشترک ایران و هند و ایراد سخنرانی در این همایش، در اندیشکده ICWA (شورای امور جهانی هند) در جمع نخبگان و اندیشمندان هندی در خصوص آخرین تحولات جهانی و منطقهای سخنرانی کرد و به پرسشهای حاضران پاسخ داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین صبح سهشنبه با «نیتین گادکاری» وزیر حمل و نقل و کشتیرانی هند دیدار و گفتوگو کرد.در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه، راههای گسترش روابط اقتصادی دو کشور به ویژه در حوزههای حمل و نقل، کشتیرانی و نیز همکاریها در بندر چابهار گفتوگو و تبادل نظر شد.
وزیر خارجه ایران همچنین عصر دیروز (سهشنبه) با «پائولو جنتلونی» نخستوزیر سابق ایتالیا در دهلینو دیدار و گفتوگو کرد.
محمدجواد ظریف 13 دی ماه 1397 از سفرش به هند خبر داد و گفته بود که به همراه هیأت بزرگ اقتصادی، سفری به هند خواهم داشت که نشانگر آن است که بخش خصوصی ما کماکان در حوزه روابط خارجی بسیار فعال است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران مرداد 1394 بعد از حصول برجام، آذر 1395 برای شرکت در ششمین کنفرانس قلب آسیا در «آمریتسار» هند و ششم خرداد ماه 1397 و بعد از خروج آمریکا از برجام به دهلینو سفر کرده بود.
ظریف بهمن 1396 نیز روحانی را در سفرش به هند همراهی کرده بود.
سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند نیز آذر ماه 1396 و همچنین 29 فروردین 1395 به تهران سفر کرده بود.