سليم الخراط، تحلیلگر سیاسی سوری امروز چهارشنبه در گفتگو با شبكه خبري العالم گفت: درخواست كمك تركيه از ناتو نشانگر انتخاب هاي محدود اين كشور در سياست خارجي است و علي رغم انتقادهاي تند آنكارا از غرب اولويت هاي اين كشور تغييري نكرده و همچنان متمايل به غربي هاست.
وي دليل ديگر درخواست كمك تركيه از ناتو را عقب مانده بودن اين كشور در زمينه تجهيزات نظامي دانست و گفت آنكارا بايد گام هاي سريع تري درنوسازي ارتش و توان نظامي خود بردارد.
الخراط خاطرنشان كرد: اقدام تركيه در استمداد از ناتو به معني عبور از روابط مسالمت آميز با همسايگان، به پرتگاه جنگ و افتادن آنكارا در باتلاق خاور ميانه در دوره حاکمیت حزب عدالت و توسعه است.
الخراط گفت: احتمالاتي درباره ورود نيروهاي امريكايي به تركيه وجود دارد كه اين اقدام در چارچوب پيمان ناتو اشغال محسوب مي شود، ضمن آن كه معلوم نيست در آينده ناتو و امريكا چه شروط و خواسته هاي جديدي را براي تركيه مطرح كنند.
دبير حزب همبستگي سوريه تمام اقدامات تركيه را به نفع رژيم صهيونيستي توصيف كرد و ضمن اشاره به نصب رادار در كورجيك و مجموعه موشك هاي پاتريوت در جنوب شرق تركيه براي حمايت از اسرائيل گفت: در واقع تركيه به پايگاه نظامي براي دفاع از اسرائيل تبديل شده است.
الخراط تصريح كرد: سياست خارجي تركيه با بحران شديدي روبروست، چرا كه اين كشور با تمام كشورهاي همسايه مشكلاتي دارد و با تسليم تشكيلات دفاعي خود به امريكا و حمايت از تجزيه سوريه و عراق، بازيچه ای در دست امريكايي ها شده است.