به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، سایت شبکه المنار امروز جمعه در گزارشی از حاشیه های ناگفتۀ نشست بروكسل در پشت درهاي بسته در چهارم دسامبر جاری كه به بررسي اوضاع سوریه - به ويژه مطالب مطرح شده درخصوص سلاح هاي كشتار جمعي این کشوراختصاص يافته بود- نوشت: شبح سناریوی دولت جرج بوش پسر براي توجيه جنگ عليه عراق در 2003 ميلادي بر این نشست سايه افكنده بود و به گفته منابع مطبوعاتي فرانسه، مواضع آلمان، هلند و لهستان با مواضع آمريكا در تضاد بود. در اين نشست شركت كنندگان به دو گروه تقسيم شده بودند؛ گروه اول شامل آمريكا، انگليس و تركيه به علاوه آندرس فوگ راسمونس دبيركل ناتو؛ كه جريان تندرو و خواهان دخالت نظامي در سوريه به شمار مي روند. گروه دوم نيز گروهي بود كه از دخالت نظامي در سوريه براساس اطلاعات دروغ، (نظير آنچه در مورد عراق صورت گرفت)، هراس داشت. اين گروه کشورهایی چون آلمان، هلند، لهستان و تا حدودی فرانسه را شامل می شد. فرانسه با وجودی که خواهان دخالت نظامي در سوريه بود، اما مواضع اروپا خصوصا آلمان در اين نشست ها را لحاظ مي كرد.
در آغاز نشست وزيران به سخنان دبيركل ناتو گوش فرا دادند كه از تدوين يك برنامه كاري جدي توسط ناتو به منظور دخالت در سوريه جهت تامين امنيت سلاح هاي شيميايي این کشور خبر داد. اين ايده از حمايت هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا برخوردار شد كه به خطرات سلاح هاي شيميايي اشاره كرد و سپس وليام هيگ وزير امور خارجه انگليس نيز در تاييد آن، سخن گفت.
سپس احمد داوود اوغلو وزير امور خارجه تركيه وارد بحث شد كه شور و شوق زيادي نسبت به پيشنهاد يادشده نشان داد و در سخنان خود، به زمينه سازي سوريه براي انتقال سلاح هاي شيميايي خود اشاره كرد.
اما به گفته منابع مطبوعاتي فرانسه، واكنش گيدو ويستروله وزيرامور خارجه آلمان و فرانس تيمر مانز همتاي هلندي وي شديد بود و به نظر مي رسید كه آنها تلاش می کردند به بقيه بفهمانند که ناتو – برخلاف ادعای خود- با ارسال موشك های پاتریوت به ترکیه، در صدد جنگ عليه سوريه است، درحالي كه آنها (وزیران خارجه اروپایی) تلاش مي كنند پارلمان هاي كشورشان را قانع كنند كه موشك هاي پاتريوت به تركيه بفرستد.
از سوی دیگر، لوران فابيوس وزير خارجه فرانسه موضع محتاطانه اي اتخاذ کرد، زیرا از یک سو نمي خواست شركاي اروپايي خود را ناراحت كند و در عين حال موضع سرسختانه معمول كشورش در قبال سوريه را حفظ كند.
فابيوس در سپتامبر گذشته گفته بود كه هرگونه استفاده از سلاح هاي شيميايي با پاسخ قوي و محكم روبرو خواهد شد، اما اخيرا جلوي خبرنگاران به درست نبودن ادعاهاي آمريكا اشاره كرد و گفت كه صحت اين اخبار محرز نشده است.
يك مسئول اروپايي كه كشورش در جنگ عليه عراق شركت كرده بود و در گفتگو با مطبوعات خواستار عدم ذكر نامش شد، گفت: ما وارد جنگي براساس قواعد نادرست شديم، اما بار ديگر براساس همان قواعد وارد جنگ ديگري نخواهيم شد.
وي افزود: بايد دلايل جديد را ببینيم. همۀ ما در خاطرات خود، كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا را به ياد داریم كه در تلاش براي توجيه دخالت نظامي در عراق، تصاويري را نشان داد و گفت كه آنها انبارهاي سلاح شيميايي هستند.
در پايان نشست، دبيركل ناتو همه اعتراضات را اين گونه پاسخ داد كه "من به آنچه گفتيد گوش دادم، اما اگر برنامه دخالت نظامي را روي ميز ديديد، شوكه نشويد".