العالم- ایران/ اقتصادی
رادیو بین المللی چین روز پنجشنبه در گزارشی به نقل از 'بیژن نامدار زنگنه' وزیر نفت ایران افزود: پروژه ساخت این خط لوله را روسیه مطرح و ایران از آن استقبال کرده است.
گزارش می افزاید: این خط قرار است از طریق دریای عمان و اقیانوس هند، گاز طبیعی ایران را به ایالت گجرات هند منتقل کند.
بر اساس این گزارش، سفیر هند در روسیه بتازگی گفته بود هند به پروژه خط لوله گاز طبیعی ایران - پاکستان - هند که در حال برنامه ریزی است، علاقه دارد و در حال حاضر طرح های فنی احتمالی و مختلف در دست بررسی است و در صورت تصمیم گیری نهایی، با روسیه تماس خواهد گرفت.
پیشتر نیز روزنامه انگلیسی زبان فاینشنال کرونیکل در مطلبی نوشته بود با توجه به نزدیکی جغرافیایی بین ایران و هند، دهلی نو با احداث این خط لوله می تواند در هزینه خرید گاز صرفه جویی دو دلاری در هر واحد گازی داشته باشد.
کارشناسان می گویند قیمت هر واحد گاز دریافتی در ساحل هند از طریق این خط لوله 5 تا 5.50 دلار خواهد بود که این میزان از قیمت گاز تولیدی در هند کمتر است.
نتایج یک مطالعه تخصصی نشان می دهد احداث یک خط لوله یک هزار و 300 کیلومتری از ایران به هند از طریق دریا، بدون عبور از خاک پاکستان، می تواند گاز را با قیمتی پایین تر از ال ان جی خریداری شده از بازارهای منطقه ای به هند بیاورد.
این خط لوله برای انتقال روزانه 31.5 میلیون متر مکعب گاز از ایران به هند طراحی شده و می تواند در مدت 2 سال احداث شود.
این خط لوله زیر دریایی، به عنوان یک گزینه جایگزین برای پروژه نیمه تمام خط لوله انتقال گاز زمینی ایران -پاکستان - هند مطرح شده است. دهلی نو از سال 2007 به دلایل امنیتی و تجاری، در مذاکرات مربوط به این پروژه شرکت نمی کند، اما هیچگاه به صورت رسمی از این پروژه 7.6 میلیارد دلاری انصراف نداده است.
بر اساس پیشنهاد جدید، باید یک خط لوله از زیر دریا به طول 1300 متر با دور زدن منطقه انحصاری اقتصادی پاکستان بین ایران و هند کشیده شود.
به گفته کارشناسان، هند در نظر دارد از طریق خط لوله انتقال گاز ایران،خوراک نیروگاهها ،کارخانجات کود شیمیایی و فولاد سازی خود را تامین کند.