لاوروف در دیدار با فلسطینی‌ها عنوان کرد؛ معامله قرن، رشته‌ها را پنبه می‌کند

لاوروف در دیدار با فلسطینی‌ها عنوان کرد؛ معامله قرن، رشته‌ها را پنبه می‌کند
سه شنبه 23 بهمن 1397 - 18:50

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، اختلافات داخلی فلسطینی‌ها فضای لازم برای ترویج «معامله قرن» را به وجود آورده و این طرح آمریکا تمام آنچه را که پیش‌تر در مسأله فلسطین حاصل شده، از بین خواهد برد.

العالم - اروپا

10 گروه فلسطینی به دعوت روسیه هفته جاری به مسکو رفتند؛ مذاکرات آنها درباره وضعیت داخلی فلسطین و اختلافات از دیروز (دوشنبه) آغاز شد و امروز هم ادامه پیدا کرد.

این گروه‌ها امروز با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه جلسه‌ای برگزار کردند؛ لاوروف در این نشست اعلام کرد، وضعیت تسویه نزاع فلسطینی-اسرائیلی «نگران‌کننده» است و خطر بزرگتر موضع واشنگتن در این باره است.

بر اساس گزارش «الجزیره»، وزیر خارجه روسیه ادامه داد، طرح آمریکا برای مسأله فلسطین موسوم به «معامله قرن» کلا شیوه متفاوتی را (برای حل مسأله فلسطین) مطرح می‌کند که شامل ایجاد دولت مستقل فلسطین با مرکزیت قدس شرقی نمی‌شود. آمریکا تلاش می‌کند راه‌حل‌های یکجانبه‌ای (درباره مسأله فلسطین) مطرح کند و معامله قرن، همه آنچه که پیشتر حاصل شده، از بین خواهد بود.

لاروف تأکید کرد، برخی طرف‌های خارجی تلاش می‌کنند اختلافات فلسطینی‌ها را تعمیق کنند تا وحدت صفوف گروه‌ها را بشکنند. (اما) روسیه ، وحدت فلسطینی را اولویت مطلق برای حصول تسویه با اسرائیل می‌داند و پایان این اختلافات باید به دست خود گروه‌های فلسطینی انجام شود.

وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت، اختلافات میان گروه‌های فلسطینی به توجیهی برای برخی طرف‌ها تبدیل شده تا از توافق‌ها شانه‌ خالی کنند؛ این اختلافات همچنین بهانه برای تبلیغ معامله قرن را به وجود آورده است.

در همین راستا، «محمد الهندی» عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی به خبرگزاری «فلسطین الیوم» گفت، این جنبش حاضر به امضای بیانیه گروه‌های فلسطینی در روسیه نشده زیرا موافق با دو بند آن نبوده است.

وی افزود، بند اول اینکه «سازمان آزادیبخش فلسطین» (ساف) به عنوان تنها نماینده قانونی فلسطین معرفی شده بدون اینکه این موضوع به بازسازی ساف بر اساس توافق 2005 قاهره مشروط شود. بند دوم هم ایجاد دولت مستقل فلسطینی با مرکزیت قدس و مرزهای 1967 است (گروه‌های مقاومت فلسطینی از جمله جهاد اسلامی بر خلاف تشکیلات خودگردان می‌گویند تمام خاک فلسطین باید آزاد شود).

این گروه‌ها در حالی به روسیه سفر کرده‌اند که اختلافات میان حماس و فتح در این روزها به اوج خود رسیده و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان گفته قصد تشکیل دولت وحدت ملی بدون حضور حماس را دارد. جرقه این تنش‌ها از انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین زده شد. در یکم دی‌ماه سال جاری (1397) «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان از انحلال شورای قانونگذاری فلسطین خبر داد؛ موضوعی که باعث عصبانیت حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی شد.

پس از آن حماس تعدادی از اعضای فتح در نوار غزه را بازداشت کرد و تشکیلات خودگردان نیز متقابلا ده‌ها عضو حماس در کرانه باختری را دستگیر کرد. سپس تشکیلات خودگردان در هفته اول ژانویه (ششم ژانویه - شانزدهم دی) در تصمیمی ناگهانی تمام کارمندان خود از گذرگاه رفح (واقع در مرز غزه با مصر) را خارج کرد و در هفته آخر ژانویه (2019) حقوق صدها کارمند این نهاد در غزه را قطع کرد و از بستن تمام مقرهای خود در نوار غزه خبر داد.

در مقابل، در بیست و یکم دی‌ماه مجلس قانونگذاری فلسطین در نوار غزه به اتفاق آرا «محمود عباس» رئیس‌تشکیلات خودگردان را فاقد صلاحیت سیاسی اعلام کرد.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها