العالم-ايران
اسماعیل بقایی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو، طی سخنانی در اجلاس چهلم شورای حقوق بشر، کشتار سازمان یافته مردم فلسطین و یمن (به قحطی کشاندن مردم بی گناه بویژه زنان و کودکان) را مایه ننگ بشریت خواند و فروشندگان تسلیحات به عربستان و رژیم صهیونیستی را شریک جنایات ارتکابی معرفی کرد.
بقایی همچنین با اشاره به جایگاه رفیع مفهوم حقوق بشر، از رفتار سیاسی و برخورد دوگانه برخی کشورها در سوء استفاده از حقوق بشر جهت اعمال فشار بر کشورهای مستقل انتقاد کرد.
وی نقض حقوق بشر در مقیاس کلان در نتیجه اشغالگری، تجاوز خارجی و مداخلات غیرقانونی را زمینه ساز بازتولید و استمرار نقض های گسترده حقوق بشر در کشورهای منطقه خواند و خواستار مواخذه طرف هایی شد که برای پیشبرد اهراف سیاسی و اقتصادی کوته بینانه خود منطقه را تبدیل به انبار تسلیحات کرده و به بی ثباتی و رشد افراطی گری دامن می زنند.
نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو با انتقاد از سیاست های حقوق بشری آمریکا و انگلیس و برخی دیگر از کشورهای اروپایی از جمله دانمارک در ارسال سیل آسای انواع تسلیحات به منطقه خاورمیانه، تاکید کرد که آنها به دلیل انجام اینگونه اقدامات و حمایت از اعمال سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و نیز جنایات عربستان سعودی علیه مردم بیگناه یمن، بایستی پاسخگو باشند.
انتقاد از دانمارک به خاطر میزبانی از گروه های تروریستی که مسبب قتل و کشتار مردم ایران بوده اند و فروش سلاح به عربستان سعودی که تشدید فاجعه انسانی در یمن را به دنبال داشته، از دیگر محورهای مطروحه در سخنان وی بود.
بقایی همچنین ضمن انتقاد شدید از تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه کشورها از جمله علیه ملت ایران، آثار و تبعات اینگونه اقدامات به ویژه از حیث محدودسازی دسترسی بیماران و کودکان به دارو و درمان را به مثابه نقض حق بر سلامت و حق حیات دانسته و آنها را مصداق جنایت علیه بشریت برشمرد.
شایان ذکر است اجلاس چهلم شورای حقوق بشر از ۶ اسفندماه آغاز و به مدت چهار هفته ادامه خواهد داشت. در بخش عالیرتبه، بیش از هفتاد مقام از سراسر جهان شامل روسای جمهور، نخست وزیران، وزرای خارجه و ... ، حضور یافته و سخنرانی کردند.
در روز نخست اجلاس همچنین خانم لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور در بخش پانل اصلی شورای حقوق بشر بعنوان یکی از سه سخنران اصلی (در کنار رئیس مجمع عمومی سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر) سخنرانی کرد.
جنیدی در سخنان خود، حفظ و ارتقای حقوق بشر را مستلزم تقویت چندجانبه گرایی و احترام به اصول و اهداف منشور ملل متحد و حقوق بین الملل دانست و نسبت به تبعات خطرناک یکجانبه گرایی بر حقوق بشر هشدار داد.