العالم _ آمریکا
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای که روز گذشته (شنبه) منتشر شد، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات میان نمایندگان دولت و مخالفان ونزوئلا در «اسلو» پایتخت نروژ بر خلع «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور منتخب این کشور از قدرت متمرکز شود.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، واشنگتن در بیانیه خود اعلام کرده است که تنها چیزی که میتوان در خصوص آن با دولت ونزوئلا وارد مذاکره شد، کنار گذاشتن مادورو از قدرت است.
وزارت امور خارجه نروژ روز گذشته (شنبه) در بیانیهای اعلام کرد: «ما اعلام میکنیم که نمایندگانی از فعالان سیاسی اصلی در ونزوئلا تصمیم گرفتند تا هفته آینده دوباره به اسلو بازگشته و به روندی که توسط نروژ تسهیل یافته ادامه دهند».
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود ژست حمایت از مردم ونزوئلا را به خود گرفت و نوشت: «آمریکا از میل مردم ونزوئلا برای احیای دموکراسی و پایان دادن به رژیم مادورو حمایت میکند».
این بیانیه میافزاید: «تلاشهای پیشین برای مذاکره در خصوص پایان دادن به این رژیم و (برگزاری) انتخابات آزاد به این دلیل به شکست انجامید که این رژیم از این مذاکرات برای ایجاد تفرقه در مخالفان و خریدن زمان بهره گرفت».
وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد: «انتخابات آزاد با نظارت یک فرد ظالم امکانپذیر نیست. همانطور که به طور مداوم اعلام کردهایم، ما معتقدیم که تنها چیزی که برای مذاکره با مادورو وجود دارد، گفتوگو درباره شرایط کنارهگیری وی است. امیدواریم که گفتوگوهای اسلو بر این هدف، متمرکز شود و اگر چنین شود، امیدواریم که امکان حصول پیشرفتهایی به وجود آید».
اظهارات واشنگتن در حالی مطرح شده است که رئیس جمهور منتخب ونزوئلا روز دوشنبه هفته گذشته، پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس ملی این کشور را مطرح کرد.
اکثریت مجلس ملی ونزوئلا تحت اختیار طرفداران «خوان گوایدو» رئیس جمهور خودخوانده ونزوئلا است. انتخابات پیشین مجمع ملی در سال 2015 برگزار شد و طبق برنامه انتخابات مجمع ملی جدید باید اواخر 2020 برگزار شود.
«خوان گوایدو» سوم بهمن ماه 1397 با حمایتهای آمریکا و متحدانش، خود را رئیسجمهور ونزوئلا خواند و به فاصله کمتر از نیم ساعت نیز «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نیز در بیانیهای او را به عنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت.
آمریکا مدتهاست به جهت تغییر نظام در این کشور، فشارهایی را به ونزوئلا و مردم آن وارد کرده و حتی مقامهای ارشد کاخ سفید تهدید به حمله نظامی کردهاند.
از سوی دیگر تلاش دولت قانونی ونزوئلا به رهبری مادورو برای گفتوگو با مخالفان نتیجهبخش نبود و در نهایت این مخالفان تلاش کردند از طریق کودتا دولت را ساقط کنند.
گوایدو و هوادارانش پس از آن حاضر شدند که در نروژ با نمایندگان دولت قانونی کاراکاس، پای میز مذاکره بنشینند، که به دلیل حمایت گسترده ارتش از مادورو، توطئه کودتای مخالفان تحت رهبری آمریکا به شکست انجامید.
پرسنل نظامی ارتش ونزوئلا اخیراً با شرکت در رژه وفاداری به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور این کشور، حمایت خود از دولت قانونی این کشور و آمادگی برای هرگونه نبرد احتمالی با آمریکا را نشان دادند.
فارس