العالم _ آفریقا
عبدالفتاح البرهان رئیس شورای نظامی انتقالی سودان در کنفرانسی مطبوعاتی خود خواهان گشودن صفحه جدید برای گذر به سوی آینده شد و گفت: دستور برای تحقیقات درباره حوادث تاسف بار روی داده صادر شده است.
وی افزود: کسانی که دست داشتن آنها در برهم زدن و متفرق کردن تحصن (مخالفان در شهر خارطوم) ثابت شود، مجازات خواهند شد.
البرهان گفت: تنها راه ما تن دادن به خواست ملت است. صفحه جدیدی از تاریخ سودان پیش روی ما است و دست های ما برای مذاکره و تاسیس یک نهاد قانونی و مشروع گشوده است.
در جریان متفرق کردن تحصن مخالفان دستکم 60 نفر کشته شده اند. این امر تنش بین شورای نظامی انتقالی و اپوزیسیون (ائتلاف نیروهای آزادی و تغییر) را تشدید کرده است.
گفت وگوی مقام آمریکایی با معاون وزیر دفاع سعودی درباره سودان
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که دیوید هیل قائم مقام وزارت خارجه آمریکا در تماس تلفنی با خالد بن سلمان بن عبدالعزیز معاون وزیر دفاع سعودی، درباره تحولات سودان گفت وگو کرد.
هیل در گفت وگو با خالد بر اهمیت انتقال قدرت در سودان به یک دولت تحت رهبری غیرنظامیان تاکید کرد.
موضعگیری آمریکا و لندن و اسلو درباره انتخابات در سودان
دولت های آمریکا و انگلیس و نروژ دعوت شورای نظامی انتقالی سودان برای برگزاری انتخابات را محکوم کردند.
شورای نظامی سودان در تازه ترین تصمیم خود توافق امضا شده با معترضان برای تحویل قدرت را لغو کرد و از برگزاری انتخابات در طول 9 ماه آینده خبر داد.
در مقابل اپوزیسیون سودان جدول زمانی رئیس شورای انتقالی این کشور برای برگزاری انتخابات عمومی را رد و تاکید کرد که نافرمانی مدنی به هدف سرنگونی این شورا ادامه خواهد یافت.
مدنی عباس مدعی از شخصیت های بارز اپوزیسیون و عضو ائتلاف نیروهای آزادی و تغییر سودان گفت: اپوزیسیون طرح شورای نظامی برای برگزاری انتخابات در طول 9 ماه آینده را رد کرد. ما همه محتوای بیانیه البرهان را رد می کنیم.
مدنی گفت: نافرمانی مدنی "با هدف سرنگون کردن شورای نظامی بعد از اینکه از همه تعهداتش شانه خالی کرده است، "ادامه خواهد یافت.
ناکامی شورای امنیت درباره صدور بیانیه درباره سودان
شورای امنیت سازمان ملل در صدور بیانیه ای برای محکوم کردن قتل غیرنظامیان در سودان و درخواست مصرانه از قدرت های بین المللی برای متوقف کردن فوری خشونت در این کشور به خاطر اعتراض چین با حمایت روسیه ناکام ماند.
انگلیس و آلمان در جلسه پشت درهای بسته شورای امنیت بیانیه ای مطبوعاتی را توزیع کردند که از حکام نظامی و تظاهرات کنندگان سودانی می خواست تا "با هم برای رسیدن به یک راه حل توافقی برای بحران کنونی همکاری کنند".
به گفته دیپلمات ها، اما چین به شدت با این متن پیشنهادی مخالفت کرد و روسیه نیز بر لزوم این مسئله تاکید کرد که شورای امنیت باید منتظر واکنش اتحادیه آفریقا باشد.
دیمیتری بولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متن پیشنهادی را "نامتوازن" توصیف کرد و بر لزوم "احتیاط شدید" در قبال اوضاع تاکید کرد. وی بعد از نشست دوساعته شورای امنیت به خبرنگاران گفت: ما نمی خواهیم مروج بیانیه ای نامتوازن باشیم زیرا ممکن است وضعیت را از بین ببرد.
بعد از شکست شورای امنیت در دستیابی به توافق، هشت کشور اروپایی در بیانیه مشترکی اعلام کردند که "حملات خشن در سودان از سوی دستگاههای امنیتی سودان علیه غیرنظامیان را محکوم می کنند".
بلژیک، انگلیس، فرانسه ، المان، ایتالیا، هلند، لهستان و سوئد در این بیانیه تاکید کردند: "اعلامیه یکجانبه" صادره از شورای نظامی سودان درخصوص "توقف مذاکره و تشکیل یک دولت و دعوت به برگزاری انتخابات در یک دوره زمانی بسیار کوتاه، به شدت نگران کننده است".
این بیانیه افزود ما خواهان انتقال مورد توافق قدرت به یک دولت تحت رهبری غیرنظامیان هستیم؛ همانطور که ملت سودان می خواهند.
جلسه شورای امنیت به درخواست انگلیس و آلمان به منظور شنیدن گزارش نیکولاس هایسوم فرستاده سازمان ملل برگزار شد که با اتحادیه آفریقا برای حل بحران سودان تلاش می کند.
هایسوم به خبرنگاران گفت که از امید برای ایجاد یک راه حل دست برنداشته است.
دیپلمات های شورای امنیت به نشست امروز چهارشنبه شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا چشم دوخته اند.
این درحالی است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز استفاده نیروهای امنیتی سودان از زور بیش از حد برای متفرق کردن تحصن یاد شده را محکوم کرده است.
تسنیم