ریابکوف: روسیه نمی‌تواند خطر شکست برجام را نادیده بگیرد/ اروپا باید در روابط تجاری با ایران قاطع باشد

ریابکوف: روسیه نمی‌تواند خطر شکست برجام را نادیده بگیرد/ اروپا باید در روابط تجاری با ایران قاطع باشد
پنج‌شنبه 23 خرداد 1398 - 10:43

معاون وزیر خارجه روسیه بعد از رایزنی با همتای آمریکایی خود در پراگ، با انتقاد از فقدان اراده سیاسی اروپایی‌ها برای دفاع از روابط تجاری با ایران، تأکید کرد اگر اوضاع پیرامون برجام بهبود نیابد، مسکو خطر شکست توافق هسته‌ای را جدی تلقی می‌کند.

العالم - اروپا

به گزارش خبرگزاری «تاس»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در پایان رایزنی خود با "آندریا تامپسون" معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی در پراگ (پایتخت جمهوری چک) در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مسکو با مسئله خطر شکست برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران بسیار جدی برخورد می‌کند، اگر اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای تغییر نکند.

ریابکوف هشدار داد: «اگر پادزهری برای تمایلات منفی اخیر پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیدا نشود، ما نمی‌توانیم دورنمای تحقق بدترین سناریو در راستای از بین رفتن توافق هسته‌ای با ایران را جدی نگیریم.»

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد، مسکو هیچ دستورکار پنهانی یا دوگانه‌ای در روابط خود با تهران در رابطه بابرنامه جامع اقدام مشترک ندارد و مواضع اصولی خود در این زمینه را صادقانه در تماس‌ها با همه طرفین، هم با آمریکایی‌ها و هم با مقامات ایرانی اعلام کرده و خواهد کرد.

ریابکوف یادآور شد که متاسفانه کشورهای اروپایی شرکت کننده در برنامه جامع اقدام مشترک (انگلیس، آلمان و فرانسه) در نشان دادن اراده سیاسی لازم برای ایجاد شرایط ادامه روابط تجاری با تهران، از جمله صادرات کالاهای مرسوم از ایران و در وهله نخست محصولات انرژی، قاطعیت لازم را ندارند.

این دیپلمات روس تاکید کرد، اگر این مسئله به سمت بهبود پیش نرود، وضعیت پیرامون برجام، بیش از پیش پیچیده خواهد شد. وی افزود، اگر مقامات تهران تهدید خود درباره خارج شدن از توافق هسته‌ای را عملی کنند، این مسئله آسیب جدی به امنیت جهانی وارد خواهد کرد.

ریابکوف گفت: «ما دلایلی که ایران برای قصد کاهش میزان اجرای تعهدات خویش در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک اعلام کرده، را به خوبی درک می‌کنیم. البته ما پنهان نکرده و پنهان نمی‌کنیم که تحقق نظریه خروج ایران از برجام را درست نمی دانیم. چنین اقدامی آسیب جدی نه تنها به رژیم عدم گسترش هسته‌ای، بلکه در مجموع به کل سیستم امنیت بین المللی وارد خواهد کرد.»

معاون وزیر خارجه روسیه در تفسیر سفر "شیزو آبه" نخست وزیر ژاپن به تهران نیز یادآور شد که مسکو از هر تلاشی در جهت بهبود اوضاع و برقراری توازن پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) استقبال می‌کند. وی افزود: «با توجه به افزایش وخامت اوضاع کنونی در منطقه خلیج فارس، تهدیدات دائم و اظهارات تند شنیده شده از سوی برخی پایتخت‌های منطقه، اگر نخست وزیر ژاپن در جریان این سفر بتواند به ایجاد درک مشترک، به‌خصوص بین تهران و واشنگتن کمک کند، مسلماً ما از این مسئله حمایت خواهیم کرد.»

سرگئی ریابکوف همچنین اعلام کرد که دیدار صورت گرفته با "آندریا تامپسون" همتای آمریکایی‌اش در پراگ را باید نقطه آغاز فعال شدن تماس‌ها بین مسکو و واشنگتن در زمینه ثبات راهبردی نامید. به گفته وی، روسای جمهوری روسیه و آمریکا به تیم تحت رهبری خود دستور داده‌اند تا به موضوع کنترل تسلیحات بپردازند و رایزنی‌ها در پراگ را می‌توان نقطه آغاز تماس‌های جدید در این زمینه دانست.

ریابکوف ابراز امیدواری کرد، این مذاکرات ادامه پیدا کند، چرا که بدون گفت‌وگو، وضعیت کنونی پیرامون مسئله کنترل تسلیحات پیچیده‌‌تر خواهد شد.

تسنیم

پربیننده ترین خبرها