العالم - آسیا
این نشریه روز شنبه در مطلبی خاطر نشان کرد کشورهای دیگر در حال رصد تحولات این منطقه پر منازعه هستند تایوان هم گفته است جابجایی های این ناو را رصد می کند.
وزارت دفاع تایوان در بیانیه ای آورده است که این ناو و کشتی های پشتیبان آن به منطقه دریای جنوبی اعزام شده اند اما به جزییات زیادی در این باره اشاره نکرده است.
این در شرایطی است که کشورهایی نظیر فیلیپین و ویتنام هم درگیر منازعاتی درباره مالکیت بر برخی از جزایر این دریا هستند که چین خود را مالک کل آن می داند.
وزارت دفاع تایوان در بیانیه خود از اعزام ناو هواپیمابر لیائونینگ چین به دریای جنوبی ابراز نگرانی کرده و همزمان گفته است که این جزیره می تواند از منافع و تمامیت ارضی خود حراست کند.
همزمان ژاپن هم از اعزام این ناو با پنج کشتی دیگر از جمله ناوشکن های حامل موشک های هدایت شونده خبر داده است که از تنگه میاکی عبور می کنند و به سمت اقیانوس آرام می روند.
چین می گوید ناوهای این کشور در حال تمرینات مقرر هستند و در آبهای بین المللی حرکت می کنند و بهتر است کشورهای منطقه در گذرگاه ها، عبور این ناوها را تهدیدی برای خود تلقی نکنند.
گزارش می افزاید این ناوها احتمالا به سمت اقیانوس آرام غربی و به نزدیکی جزیره گوام می روند که پایگاه آمریکا است و به فیلیپین نزدیک است و پس از آن وارد دریای جنوبی می شوند.
احتمالا این ناوها در اطراف آبهای جزایر اسپراتلی حضور خواهند یافت که برخی کشورهای دیگر از جمله فیلیپین و جزیره تایوان مدعی مالکیت بر آنها هستند.
از سوی دیگر یک کشتی کانادایی نیز روز سه شنبه از تنگه تایوان عبور کرده است آمریکا از کشورهای دیگر خواسته است ناوهایشان را به تنگه تایوان بفرستند تا کشتیرانی آزاد در آنجا موردحراست قرار گیرد اقداماتی که چین با آن مخالف است.
ایرنا