سیاست ترامپ در قبال ایران، موجی از بی‌اعتمادی در کره‌شمالی به‌وجود آورده است

شنبه 8 تير 1398
18:16
سیاست ترامپ در قبال ایران، موجی از بی‌اعتمادی در کره‌شمالی به‌وجود آورده است
سیاست‌هایی که دولت آمریکا در قبال ایران در پیش گرفته، باعث شده تا موجی از بی‌اعتمادی علیه وی در کره شمالی به‌وجود آید که احتمال به ثمر رسیدن توافق میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ در رابطه با خلع سلاح اتمی کره را بیش از پیش کمرنگ می‌کند.

العالم - آمریکا

برخی کارشناسان بر این باورند، با توجه به سیاست‌هایی که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران در پیش گرفته، این چشم‌انداز که واشنگتن نمی‌تواند شریکی قابل اعتماد باشد در کره شمالی تقویت شده و در نتیجه باید فاتحه توافق میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ بر سر خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره نیز خوانده شود.

بنا بر گزارش «ان بی سی نیوز»، به عقیده این کارشناسان، تحریم‌ها و تهدیدهایی که دولت آمریکا علیه ایران وضع می‌کند، صرفا باعث تقویت بی‌اعتمادی به واشنگتن در فاصله 4 هزار مایلی آن‌طرف‌تر از تهران خواهد شد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز شنبه پس از شرکت در اجلاس سران گروه 20 در اوساکای ژاپن برای سفری دو روزه عازم کره جنوبی شده است و به نظر می‌رسد که او و گروه همراهش امیدوارند تا بتوانند در این سفر مذاکرات اتمی شبه جزیره کره را که به بن‌بست رسیده مجددا از سر بگیرند یا دست‌کم زمینه را برای این کار فراهم کنند.

بنا بر این گزارش، ترامپ روز شنبه پیشنهاد داده بود با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دیدار کند و وی را دعوت کرده بود تا در این سفر، در منطقه غیرنظامی شده میان دو کره، گپ و گفتی دوستانه داشته باشند، اما به نظر نمی‌رسد که سیاست‌هایی که طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته، ترامپ در قبال ایران در پیش گرفته، فرصتی را در رابطه با دیدار وی با رهبر کره شمالی فراهم کند.

«تام پلنت» مدیر برنامه خلع سلاح و سیاست هسته‌ای در اندیشکده «موسسه سلطنتی خدمات متحد» (Royal United Services Institute) در لندن تأکید کرد: «از نظر کره‌ای ها (مقامات پیونگ‌یانگ)، آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند و هرگونه اقدام برای توافق با واشنگتن باید متوقف شود».

رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ 18 اردیبهشت‌ماه سال 1397، پس از چندین ماه تهدید، سرانجام آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) خارج کرد و به دنبال آن طی چند مرحله نه تنها تمام تحریم‌هایی که باید بر اساس این تواقنامه لغو می‌شد را مجددا علیه ایران وضع کرد بلکه اقدامات تحریمی بیشتری را نیز علیه ایران لحاظ کرد.

مقامات این کشور حتی تأکید کرده‌اند که قصد دارند فشار حداکثری را علیه تهران اعمال کنند و به خیال خود با این روش، دولت ایران را وادار کنند تا رفتار خود را تغییر دهد. ترامپ و اطرافیانش حتی مدعی شده‌اند که حاضر به مذاکره با ایران هستند اما هر بار که این ادعا را مطرح کرده‌اند، بلافاصله تحریم‌ها علیه ایران را افزایش داده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا تا کنون دو مرتبه با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی دیدار و گفت‌وگو کرده که البته دیدار دوم آنها در ماه فوریه گذشته در هانوی ویتنام به دلیل عدم پایبندی واشنگتن به وعده‌هایش در قبال کره شمالی پیش از موعد اعلام شده، ناتمام به پایان رسید.

هم اکنون به نظر می‌رسد که ترامپ و اطرافیانش در واشنگتن سعی دارند چالش تازه‌ای را با پیونگ‌یانگ آغاز کنند اما اینکه این تلاش به ثمر بنشیند و یا بی‌نتیجه به پایان برسد سوالی است که باید منتظر ماند تا پاسخ آن بر اساس تحولات واقعی در منطقه شبه‌جزیره کره مشخص شود، اما با توجه به بی‌اعتمادی که دولت آمریکا در جامعه بین‌المللی بوجود آورده، به نظر می‌رسد که این تلاش نیز بی‌ثمر خواهد ماند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

ادامه آتش‌افروزی آمریکا قفل تنگه هرمز را محکم‌تر می‌کند


انصارالله خبر اعمال عوارض بر کشتی‌ها در باب‌المندب را تکذیب کرد


یمن: ۸ نفتکش سعودی را مجبور به تغییر مسیر کردیم


محکومیت اقدام لندن علیه نیروهای مسلح و همدستی‌ علیه ایران


موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"