یک خبر چند خط تحلیل؛

آیا این جوان کره ای ترامپ را سرکار گذاشته است؟

آیا این جوان کره ای ترامپ را سرکار گذاشته است؟
يکشنبه 9 تير 1398 - 21:27

العالم _ آسیا

خبر:

  • سومین دیدار کیم جونگ اون رهبر کره شمالی با ترامپ امروز در خاک کره شمالی و البته به شکلی کاملا مختصر برگزار شد.


تحلیل:

  • ترامپ پس از آنکه دیروز در شبکه های اجتماعی از سفر سرزده اش به کره شمالی خبر داد در واقع ریسک بزرگی کرد چون نمی دانست آیا رهبر کره شمالی او را به حضور خواهد پذیرفت یا نه؟ اما علی این ریسک پذیری، حضور در خاک کره شمالی به عنوان اولین رییس جمهور آمریکا انقدر برایش جذابیت داشت که به این قمار با سرنوشت نامعلوم دست بزند. ترامپ در این دیدار که به زعم او گونه ای "برند برای ترامپ" محسوب می شود تاکید کرد اگر کیم از من استقبال نمی کرد خیلی بد می شد. همه اینها یعنی آنکه ترامپ این روزها بیش از هر زمان نیازمند دیده شدن از زاویه دوربین ها است.
  • در این دیدار کوتاه ترامپ اعلام کرد "اوباما" بسیار به رهبر کره شمالی برای یک دیدار التماس کرده و از او پاسخی مثبت دریافت نکرده است، مفهوم این کلام آن است که دعوت های مکرر ترامپ از ایران به مذاکره نه دعوت که گونه ای التماس و البته با چاشنی تهدید است.
  • در حالی که ترامپ در لحظه ورودش به خاک کره شمالی گفت امروز روز بزرگی برای جهانیان است و کوشید تا حداکثر استفاده تبلیغاتی از این مساله را از آن خود کند اما پاسخی از "کیم" دریافت داشت که از سویی این سناریویی تبلیغاتی را بی اثر کرد و از دیگر سو حاصلی جز "تحقیر ترامپ" و روسای جمهور پیش از او حداقل در تاریخ 70ساله گذشته نداشت. رهبر کره شمالی به صراحت اعلام داشت: این اقدام نشانه ای است از تمایل ترامپ به پاک کردن گذشته تاریک و گام گذاشتن به آینده ای جدید.
  • در هر سه دیدار ترامپ و کیم، طرف کره ای غلی رغم میل ترامپ به هیچ وجه تمایلی نسبت به عاری کردن کره شمالی از سلاح هسته ای نشان نداده و همواره آن را منوط به خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره نموده است این یعنی آنکه کیم جوان به شدت مراقب است تا در مذاکره با آمریکا از سویی به ابزار تبلیغاتی ترامپ در انتخابات پیش رو بدل نشود و از دیگر سو تنها ابزار بازدارنگی و اقتدار کشورش را وجه المعامله وعده های رییس جمهور کاسب آمریکا قرار ندهد.
  • مذاکرات سه گانه آمریکا و کره شمالی تا این زمان هیچ دستاودی برای آمریکا نداشته است. این در حالی است که زمان فرا روی ترامپ تا انتخابات آمریکا بسیار تنگ است و در مقابل زمان فراروی کره ای ها از یکسو و ایران و ونزوئلا و دیگر پرونده های مفتوح پیش روی ترامپ به شدت باز. به فرض که ترامپ تا آن زمان موفق شود پرونده کره شمالی را به سرانجام برساند! در خصوص دیگر پرونده های مفتوح چه خواهد کرد؟
  • برخی معتقدند اصرار ترامپ بر مذاکره با کره شمالی با این هدف است که به نتایج مورد نظرش در آینده دست یابد این در حالی است که واقعیت های سیاست خارجی سه سال گذشته ترامپ حکایت از آن دارد که عمده محاسبات ترامپ در این عرصه محاسباتی اشتباه بوده است و چرخ روزگار عمدتا برپاشنه مورد نظر ترامپ نچرخیده است. به نظر می رسد رهبر کره شمالی با تجربه 70 ساله کشورش در دشمنی با آمریکا ترامپ را سرکار گذاشته باشد.

پربیننده ترین خبرها