یک خبر چند خط تحلیل؛

چرا زبان عادل الجبیر درباره ایران دراز تر شده است؟

سه شنبه 11 تير 1398
21:48
چرا زبان عادل الجبیر درباره ایران دراز تر شده است؟

العالم _ عربستان سعودی

خبر:

  • وزیر مشاور در دولت عربستان در واکنش به گذار ایران از 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده خواهان فشار حداکثری بر ایران و همچنین افزایش بازرسی های هسته ای در خصوص ایران شد.


تحلیل:

  • درحالی که بانک اهداف 300 گانه اعلام شده ازسوی انصارالله یمن روز به روز تکمیل تر می شود و به همین میزان عربستان در باتلاق یمن هر لحظه بیشتر فرو می رود الجبیر با چنین مواضعی به دنبال منحرف کردن افکار عمومی جهانی از این "خفت تاریخی" است امروز سخنگوی انصارالله یمن در آماری خبر داد 26 هدف از 300 هدف اعلامی انصارالله علیه سعودی عملیاتی شده است.
  • الجبیر سایه به سایه امریکا دردشمنی با ایران قدم برمیدارد و در واقع به "بلندگوی توجیه گر" اقدامات خصمانه و غیر قانونی ترامپ علیه ایران تبدیل شده است .درسایه این اقدامات دور ازذهن نیست که الجبیر بدنبال بدست اوردن منزلت ومقامی است که درماجرای قتل خاشقچی انرا ازدست داد.دران ماجرا بدلیل انکه الجبیر نتوانسته بود درمبرا کردن دامان سعودی و بویژه "بن سلمان" از قتل خاشقچی موفق عمل کند تنزل مقام داد و از وزارت خارجه به "موقعیتی مشاوره ای" فرو فرستاده شد. الجبیر امیدوار است تا با حمایت از ترامپ مجددا موقعیت از دست رفته اش را از حکومت "دوهفته ای سعودی" باز پس گیرد.
  • بدون شک عمده ترین دلیل در کنار دلایل گذشته برای درازتر از پیش شدن زبان الجبیر در شرایط کنونی متوجه اتفاقات حاشیه ای است که طی یک ماه اخیر در منطقه خلیج فارس و بدون مداخله ایران صورت پذیرفته است. طبیعی است که الجبیر و البته آل سعود بعد از ناامیدی از جنگ میان ایران و آمریکا، ایرانی مقید به توافق هسته ای و تحت نظارت مداوم آژانس بین المللی را ترجیح دهند. خانه شیشه ای سعودی شکننده تر از آن است که بن سلمان و الجبیر تاکید مکرری جز این بکنند که: ما خواهان جنگ با ایران نیستیم.
0% ...

آخرین اخبار

انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق


عارف: ما متعهد به ترمیم آسیب‌ها و عبور از بحران‌های تحمیلی هستیم


گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه منطقه


دیدار و گفت وگوی نخست وزیر لبنان و سفیر آمریکا درباره تحولات منطقه


عراقچی: قمار نتانیاهو 100 میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته است


اژه‌ای: دیپلماسی در امتداد میدان است/ از جنگ نمی‌هراسیم


حمله پهپادی حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی


بقائی: حمله نظامی آمریکا علیه ایران اقدام تجاوزکارانه بود


ناو هواپیما بر آمریکا از رده عملیاتی خارج شد


احضار سفیر اتحادیه اروپا به وزارت خارجه آذربایجان؛ قطع روابط با اتحادیه