روایت گاردین از چالش های نخست وزیر جدید انگلیس

دوشنبه 31 تير 1398
07:52
روایت گاردین از چالش های نخست وزیر جدید انگلیس روزنامه گاردین با اشاره به انتخاب نخست وزیر جدید انگلیس در این هفته که به احتمال قوی «بوریسن جانسون» وزیر خارجه پیشین خواهد بود، ایران را به عنوان یکی از مهمترین چالش های پیش روی وی برشمرد.

العالم ـ اروپا

این روزنامه یکشنبه شب در گزارش خود نوشت که ضرب الاجل استعفای ترزا می نخست وزیر انگلیس روز چهاشنبه به پایان می رسد و اعضای حزب محافظه کار نخست وزیر جدید را انتخاب می کنند که به احتمال قوی «بوریس جانسون» وزیر خارجه پیشین است.

گاردین با اشاره به اینکه پس از انجام تشریفات معمول و تقدیم استعفای «می» به ملکه انگلیس و دستور ملکه به نخست وزیر جدید برای تشکیل کابینه، به نقل از یکی از وزرای کنونی دولت این کشور نوشت که انتظار می رود جانسون تا روز چهارشنبه اعضای اصلی دولتش را چیده باشد و تا روز جمعه دولت را تشکیل دهد.

براساس این گزارش، اگر جانسون نخست وزیر شود به احتمال زیاد یک یا دو انتخاب غافلگیر کننده خواهد داشت تا طوری جلوه دهد که کابینه را خودش خلق کرده است که این تغییرات احتمالاً اعطای پست های بیشتری به زنان باشد.

اما نشانه های محکمی وجود دارد که پست وزارت خارجه همچنان در دست «جرمی هانت» خواهد بود، چرا که در وضعیت کنونی و با وجود تنش های جاری در غرب آسیا و نیاز دیپلماتیک برای پیشرفت در مساله خروج انگیس از اتحادیه اروپا، وزیری که در این مسائل به روز باشد ضروری تر به نظر می رسد.

با توجه به اینکه «فیلیپ هموند» وزیر خزانه داری انگلیس گفته است که در صورت انتخابات جانسون به نخست وزیر از سمتش استعفا می کند، محتمل ترین تغییر در کابینه انتصاب «ساجد جاوید» وزیر کشور به سمت وزارت خزانه داری است.

به گزارش ایرنا بنابر نوشته گاردین، همه نخست وزیرهای جدید در سخنرانی خود هنگام ورود به ساختمان شماره ۱۰ خیابان داونینگ استریت، دوست دارند که نشان دهند زمانی برای تلف کردن ندارند، اما با توجه به تنش های فزاینده در خاورمیانه و نزدیک شدن به پایان ضرب الاجل برگزیت، جانسون واقعاً هیچ فرصتی برای از دست دادن ندارد.

یک وزیر پیشین دولت که به مسائل خاورمیانه آگاه است گفت: اگر موضوع ایران تا آن زمان حل نشود، مهمترین موضوع برای نخست وزیر جدید خواهد بود و او باید درباره این مساله بسیار آماده باشد تا مثلاً اگر ترامپ (رئیس جمهوری آمریکا) با وی تماس گرفت و گفت ما می خواهیم اقدام کنیم، با ما هستید یا خیر نخست وزیر پاسخ مشخصی داشته باشد.

گاردین در پایان نوشت: نخست وزیر جدید روز چهارشنبه پیروزمندانه وارد ساختمان شماره ۱۰ خواهد شد، اما هیچ نخست وزیری در چنین زمان کمی با این همه مسئله روبرو نبوده است. براین اساس، دشوار است بتوان ماه عسلی برای نخست وزیری پیش بینی کرد.

0% ...

آخرین اخبار

زخمی شدن 37 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


واکنش حزب‌الله به اتهام‌زنی حکومت جولانی


ادامه ناامنی در آمریکا؛ کشته شدن 8 نفر در تیراندازی


تجاوز جدید نظامیان صهیونیست به منطقه قنیطره در جنوب سوریه


اتحادیه آفریقا انتصاب سفیر اسرائیلی در «سومالی‌لند» را محکوم کرد


تکذیب خبرهای منتشرشده درباره دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد


نقض مجدد آتش‌بس در جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی


مفتی جعفری لبنان: تبلیغات «خط زرد» تنها توهم و خیال‌پردازی نتانیاهو است


ادعای ترامپ: نمایندگان آمریکا فردا برای مذاکره راهی پاکستان می‌شوند


عراق، معرفی سفیر رژیم صهیونیستی در «سومالی‌لند» را به شدت محکوم کرد