ژاپن کشتی جنگی به تنگه هرمز نمی فرستد

ژاپن کشتی جنگی به تنگه هرمز نمی فرستد
جمعه 11 مرداد 1398 - 10:18

علی‌رغم افزایش فشارهای واشنگتن بر کشورهای متحد خود برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی در آب‌های جنوب ایران، این بار خبر می‌رسد که ژاپن به دلیل روابط دوستانه با ایران، با حضور در این طرح آمریکایی مخالفت کرده است.

العالم - آسیا

مقامات دولتی ژاپن می‌گویند که توکیو هیچ کشتی جنگی برای مشارکت در طرح ائتلاف دریایی آمریکا با هدف حفاظت از کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در تنگه هرمز اعزام نمی‌کند زیرا از پاسخ ایران بیم دارد.

روزنامه «ماینیچی» – یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های ژاپن – ضمن اعلام این خبر به نقل از چندین منبع دولتی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت توکیو این تصمیم را به دلیل ملاحظاتی که درباره روابط دوستانه دیرینه با ایران دارد اتخاذ کرده و امیدوار است روش‌های دیگری را بتواند برای تامین امنیت منطقه پیدا کند.

این روزنامه با بیان اینکه دولت ژاپن موضوع اعزام نیروی نظامی این کشور موسوم به «نیروهای دفاع از خود» به آب‌های جنوب ایران را به درخواست دولت آمریکا بررسی کرد، افزود که توکیو دو گزینه را در نظر گرفت: گشت‌های دریایی برای محافظت و اسکورت نفتکش‌های ژاپنی، اعزام هواپیماهای شناسایی و هشدار به منطقه.

ماینیچی درباره تصمیم دولت ژاپن به لغو اعزام کشتی جنگی به ائتلاف آمریکایی اینگونه توضیح می‌دهد: «[در این صورت] ژاپن نمی‌تواند از پاسخ ایران گریزی داشته باشد. اگر یک کشتی نیروی نظامی ژاپن مورد حمله قرار بگیرد، وضعیت به یک تقابل نظامی تمام‌عیار تبدیل می‌شود. با در نظر گرفتن چنین خطری، دولت ژاپن به این نتیجه رسید که بهتر است اعزام کشتی به تنگه هرمز و مناطق اطراف را کنار بگذارد».

یک منبع در وزارت خارجه ژاپن به این روزنامه گفت: «مهمترین چیز این است که اجازه ندهیم مسیر انتقال نفت خام به ژاپن، قطع شود. اعزام کشتی باعث کاهش تنش‌ها نمی‌شود بلکه پتانسیل افزایش آن را نیز دارد».

یک مقام دولتی دیگر نیز می‌گوید: «اولویت ژاپن این است که از روابط دوستانه خود با ایران به عنوان برگ برنده‌ای برای تامین امنیت تنگه [هرمز‌] استفاده کند».

این روزنامه ضمن اشاره به اینکه ژاپن گزینه اعزام کشتی و هواپیماهای شناسایی به مناطق دور از تنگه هرمز را رد نکرده، به نقل از یک مقام دولتی می‌افزاید: «ایالات متحده نیز می‌داند که برای ژاپن دشوار است در این ائتلاف مشارکت کند. پس [آمریکا] نیز در فکر راه‌های جایگزین برای ژاپن جهت کمک به کمبودهاست».

فارس

پربیننده ترین خبرها