العالم ـ اروپا
در همین حال شبکه دویچه وله آلمان روز شنبه از ادامه همکاری وزارت خارجه این کشور با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با وجود تحریم های دولت آمریکا خبر داد.
وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که اقدام ایالات متحده، نفی راه حلهای دیپلماتیک است و بنابراین برلین این اقدام را درست نمی داند.
وزارت خارجه آلمان با تاکید بر این که در شرایط کنونی حفظ کانالهای ارتباطی برای جلوگیری از تنش ها ضروری است، افزود: وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا در تماس منظم با جواد ظریف قرار دارند و به این کار ادامه خواهند داد.
پیش از این اتحادیه اروپا روز پنجشنبه10 مرداد ماه 1398) در واکنش به تصمیم دولت آمریکا برای تحریم ظریف، از این تصمیم ابراز تاسف کرد. کارلوس مارتین سخنگوی فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیهای اعلام کرد که علیرغم تصمیم جدید آمریکا، به همکاری با وزیر خارجه ایران ادامه میدهد.
اتحادیه اروپا اعلام کرده که همکاری با وزیر خارجه ایران به دو دلیل تداوم خواهد یافت؛ نخست آن که او ارشدترین دیپلمات دولت ایران است و دوم، به خاطر حفظ مناسبات دیپلماتیک با تهران.
همچنین هایکو ماس وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه گذشته با اشاره به فشارهای آمریکا و اقدامات واشنگتن علیه روند دیپلماسی و برجام در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی ARD عنوان کرد که ما همانند قبل به توافق هسته ای پایبند میمانیم.
روز پنجشنبه گذشته نیز وزارت خارجه فرانسه با اعلام این که پاریس با تصمیم دولت آمریکا در تحریم محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران مخالف است، خواستار حل دیپلماتیک اختلاف ها شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا عصر چهارشنبه (9 مرداد ماه 1398) در راستای کارزار تداوم فشار به جمهوری اسلامی، ظریف را در لیست تحریمهای خود قرار داد.
تحریم ظریف، اندکی پس از آن صورت گرفت که او در سفر به نیویورک و با وجود محدودیتهای تحمیلشده از سوی دولت آمریکا، با تعداد زیادی از رسانههای آمریکایی گفتوگو کرد.
پس از بازگشت ظریف از نیویورک، «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا از اینکه به ادعای او رسانههای آمریکایی بلندگو در اختیار ظریف قرار میدهند، ابراز خشم کرد.