العالم ـ عربستان سعودی
"عادل الجبیر" در صفحه شخصی خود در توئیتر با تکرار ادعاهای خود در خصوص ایران، اظهار داشت که عربستان تلاش های منطقه ای را برای برقرای امنیت و ثبات و مقابله با تلاش های ایران و گروه های تندرو برای برهم زدن ثبات و گسترش درگیری ها رهبری می کند و روابط مستحکم ریاض و ابوظبی پشتوانه این تلاش ها برای آینده روشن منطقه است.
وزیر مشاور در امور خارجه عربستان در حالی این ادعا را مطرح می کند که کشورش خود بارها عامل بی ثباتی در منطقه بوده است. رهبران ریاض نظم کنونی خاورمیانه را بر نمی تابند و با اعمال سیاست های مداخله جویانه و بی ثبات ساز خود به دنبال بر هم زدن این انتظام و استقرار نظام مطلوب خود هستند؛ نظامی که در آن قدرت و نفوذ منطقه ای ایران به حداقل رسیده باشد و ریاض در آن به عنوان قدرت نخست منطقه قدرت نمایی کند. رهبران ریاض اما برای دستیابی به اهداف خود، اصول یاد شده را زیرپا می گذارد. یمن بارزترین و آشکارترین نمونه ای است که ماهیت عربستان در خاورمیانه را به تصویر می کشد.
دخالت آشکار در امور داخلی کشورها، بهره گیری از نظامی گری وحشیانه برای اعمال فشار بر دولت قانونی و نیروهای مردمی، یکجانبه گرایی، باز کردن مسیر مداخله بازیگران فرامنطقه ای، تربیت و حمایت از گروه های تروریستی وغیره ابزارهای نامشروعی است که ریاض از آن برای پیشبرد مقاصد زیاده خواهانه خود در خاورمیانه استفاده می کند.
حمایت های مالی و نظامی عربستان از گروه های تروریستی در کشورهایی چون عراق، سوریه، یمن و غیره زمینه های ورود بیشتر بازیگران خارجی به مسایل منطقه ای را فراهم آورده و خاورمیانه را به سوی بی ثباتی بیشتر پیش برده است. سعودی ها برای تامین اهداف جاه طلبانه خود از دخالت مستقیم سیاسی و نظامی درامور داخلی کشورها هم اجتناب نمی کند.
الجبیر در توئیتی دیگر با اشاره به تحولات اخیر جنوب یمن ادعا کرد : تنها راه برادران یمنی ما کنار گذاشتن اختلافات داخلی، گفت و گو و اتحاد برای مقابله با نفوذ ایران در یمن است.
سخنان وزیر مشاور سعودی در حالی بیان می شود که ائتلاف خود خوانده عربی نیز امروز (دوشنبه) از تشکیل کمیته مشترک عربستان و امارات برای برقراری آتش بس در استان های جنوبی "شبوه" و "أبین" یمن خبر داد.
"ترکی المالکی" سخنگوی ائتلاف عربی با اعلام این خبر افزود : این کمیته کار خود را امروز دوشنبه آغاز می کند و ریاض و ابوظبی در بیانیه ای مشترک تمام طرف ها را به همکاری با این کمیته برای مهار درگیری ها و آرایش جدید نیروها در چارچوپ تلاش های نظامی ائتلاف دعوت کرده اند.
به گزارش ایرنا، عربستان و امارات که از کشورهای فعال در ائتلاف عربی بودند و از ۲۶ مارس ۲۰۱۵ (ششم فروردین ۹۴) با ایجاد این ائتلاف مبهم به بهانه بازگرداندن "منصور هادی" رییس جمهور مستعفی یمن، این کشور را هدف حملات خود قرار داده اند، اکنون پس از گذشت بیش از چهار سال نه تنها هیچ دستاوردی کسب نکرده و به اهداف خود نرسیده اند، بلکه به جان هم افتاده و به عقیده کارشناسان، دیگر چیزی از این ائتلاف باقی نمانده است.