العالم ـ عراق
نماینده ترکمان در پارلمان عراق که از فرماندهان سابق الحشد الشعبی در استان کرکوک به شمار می رود، در اظهاراتی امروز (چهارشنبه) گفت که این درخواست را فرماندهان الحشد الشعبی در دیدار اخیر (روز دوشنبه) خود با روسای سه گانه عراق (رییس جمهوری، نخست وزیری و رییس پارلمان) مطرح کردند.
«مهدی تقی الامرلی» افزود که فرماندهان الحشد الشعبی و گروه های مقاومت اسلامی عراق در دیدار با روسای سه گانه عراق طرح لغو توافقنامه راهبردی با آمریکا - به خاطر نقض های مکرر آسمان عراق - و به جای آن امضای توافقنامه راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند.
برخی رسانه های عراق در این خصوص نیز نوشته اند که در این جلسه پیشنهاد شد که این مسئله در پارلمان عراق مطرح شود تا روند قانونی خود را طی کند.
مهدی الامرلی در ادامه گفته است که درخواست های مطرح شده در این جلسه حول عقد توافقنامه راهبردی با سه گزینه بود که جمهوری اسلامی ایران در اولویت قرار داشت و بعد از آن اتحادیه اروپا و سپس روسیه قرار دارند و در عوض توافقنامه راهبردی با آمریکا ملغی اعلام شود.
این درحالیست که برخی رسانه های عراقی گفته اند که روسای سه گانه از ایده لغو کامل توافقنامه راهبردی با آمریکا حمایت نکرده و معتقدند که حذف این توافقنامه، عراق را در موضع تقابل با آمریکا قرار می دهد.
همزمان یک نماینده دیگر پارلمان امروز پنجشنبه گفت که تاکنون 166 نماینده که در بین آنها نمایندگان اهل سنت نیز حضور دارند از مجموع 329 نماینده پارلمان، نامه مطالبه برای اخراج نیروهای آمریکایی را از عراق امضا کرده اند.
«احمد الکنانی» از فراکسیون «الفتح» نزدیک به دولت عراق مدعی شده که «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان عراق اجازه طرح این موضوع را در پارلمان نمی دهد و می گوید که آمریکایی ها اجازه نمی دهند این موضوع در پارلمان عراق مطرح شود.
در مقابل برخی نمایندگان گفته اند که عراق تاکنون از توافقنامه راهبردی با آمریکا هیچ سودی نبرده و آمریکا به جای استفاده از این توافقنامه برای دفاع از عراق در برابر گروه های تروریستی و حفاظت از آسمان عراق، از آن برای حمله به نیروهای الحشد الشعبی بهره می برد.
«ابومهدی المهندس» نایب رییس تشکیلات الحشد الشعبی در بیانیه سابق خود پیرامون انفجار انبارهای مهمات الحشد الشعبی گفته بود که آمریکا به جای حفاظت از عراق در برابر داعش، سرگرم جمع آوری اطلاعات از توانمندی های الحشد الشعبی شده است.
بیزاری در عراق اخیرا در اعتراض به حملات به پایگاه ها، زاغه ها و نیروهای الحشد الشعبی علیه آمریکایی ها به شدت بالا گرفته و برخی بار دیگر ضرورت پایان بخشیدن به حضور نیروهای امریکایی را در عراق مطرح کرده اند.
طی یک ماه گذشته چهار انبار سلاح الحشد الشعبی عراق در معرض انفجار قرار گرفته است که بسیاری از ناظران احتمال حادثه بودن آن را نفی و بر عمدی و مشکوک بودن این رویدادها بویژه تکرار آن تاکید می کنند.
به گزارش ایرنا، برخی ناظران و مسوولان عراقی این حملات را کار آمریکا و اسراییل و از طریق حملات هوایی با پهپاد دانسته بودند.
در آخرین مورد نیز یکشنبه شب دو هواپیمای بدون سرنشین به یک مقر الحشد الشعبی در نزدیک مرز سوریه در استان الانبار شلیک کردند که طی آن دو نیروی الحشد از جمله یک فرمانده میدانی به شهادت رسید و دو خودروی این نیرو نیز منهدم شد.
سازمان الحشد الشعبی عراق در اطلاعیه ای به صراحت اعلام کرد که حمله یاد شده از سوی هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل و با پوشش هوایی نیروهای آمریکایی (مستقر در عراق تحت پوشش ائتلاف مدعی مبارزه با داعش ) انجام شد.
در این اطلاعیه تصریح شده است که حمله هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل با پشتیبانی هوایی نیروهای آمریکایی و یک بالون تجسسی در جاده عکاشات - القائم 15 کیلومتری مرز سوریه صورت گرفته است.