العالم ـ آفریقا
به گزارش روزنامه القدس العربی، وزیر اطلاع رسانی دولت سودان جنوبی اعلام کرد که دو طرف برای تشکیل دولت انتقالی در تاریخ ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) به توافق نهایی رسیدند.
وی در گفت و گو با خبرنگاران افزود که شرایط لازم برای تشکیل دولت انتقالی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و شرایط برای این کار مهیا است.
دوشنبه گذشته «ریک ماچار» رهبر شورشیان و مخالفان پس از یک سال بار دیگر به شهر «جوبا» پایتخت سودان جنوبی بازگشت تا دور جدید مذاکرات صلح را با رئیس جمهور این کشور دنبال کند.
تصمیم برای تشکیل دولت انتقالی برای پایان دادن به نزاع هایی است که از سال ۲۰۱۱ و همزمان با استقلال سودان جنوبی سراسر این کشور آفریقایی را در بر گرفت.
سودان جنوبی کشوری در آفریقاست که در روز ۹ ژوئیه ۲۰۱۱ میلادی (۱۸ تیر ۹۰) از سودان استقلال یافت.
این کشور دارای منابع جنگلی و ثروت زیرزمینی مانند نفت است، بر اساس برخی برآوردها بیش از ۶۸ درصد از ذخایر شناخته شده نفت سودان، در سودان جنوبی قرار دارد، برخی از برآوردها نیز این رقم را ۸۰ درصد تخمین زدهاند.
به گزارش ایرنا، پس از استقلال سودان جنوبی حدود دو سال آرامش نسبی در این کشور برقرار بود اما از سال ۲۰۱۳ میلادی و با شعله ور شدن اختلافات طایفه ای میان دولت و مخالفین، دو طرف با یکدیگر وارد درگیری شدند که تا کنون این درگیری ها منجر به کشته شدن بیش از ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان سودان جنوبی شده است.
در همین حال چهار میلیون نفر از جمعیت ۱۲ میلیونی سودان جنوبی در این سال ها به دیگر کشورها از جمله اوگاندا و کنگو فرار کرده اند.
سازمان ملل نیز پیشتر اعلام کرده بود که خطر قحطی و گرسنگی بیش از نیمی از ساکنان این کشور را تهدید می کند و جنگ و درگیری ها باعث شده است ارسال کمک های غذایی و بشردوستانه به این منطقه دشوار شود.