العالم- ایران/ سیاسی
سرلشکر باقری: ایران آماده دفاع از امنیت و منافع خود است
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: در شرایط کنونی ایران آماده دفاع قاطعانه از امنیت و منافع خود در خلیج فارس است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن؛ سرلشکر "محمدباقری" امروز پنجشنبه در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه دفاع عالی چین در پکن افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب موازین بین المللی با اتکا به آموزههای دینی، اعتقادی و انقلابی خویش و اتکاء به تدابیر رهبری معظم انقلاب اسلامی و حمایت ظرفیتهای بی انتهای مردم خود با هدف تامین هرچه بیشتر رفاه و امنیت و توسعه ملی، دکترین دفاعی را به عنوان دکترین امنیت ملی خود برگزیده است.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب این دکترین ظرفیتهای دفاعی و نظامی خود را پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارتقاء بخشیده است، تاکید کرد: تاریخ نشان میدهد ما هیچگاه آغازگر تجاوز و یا هیچ جنگی نبوده ایم و نخواهیم بود، اما از امنیت و حاکمیت خود در صورت هر گونه تجاوز و یا دخالت بیگانگان قاطعانه دفاع میکنیم.
سرلشکر باقری اظهار داشت: عبور از بحرانهای گوناگون در ۴ دهه گذشته مثل عبور موفق از جنگ ۸ ساله تحمیلی و بحرانهای متعدد سیاسی، امنیتی، کودتا، تحریمهای اقتصادی و مقابله مقتدرانه با دخالتهای آمریکا و غرب و همزمان توسعه بی سابقه ظرفیتهای علمی، صنعتی، دفاعی و نظامی نشانههایی از آن است.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ادامه به برخی از مختصات و رویکردهای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تحلیل و برآورد مسائل جهانی و منطقهای پرداخت و گفت: همانطور که همه صاحبنظران و تحلیلگران امنیتی - نظامی و راهبردی بر آن تاکید دارند جهان پس از دوران جنگ سرد گرفتار شرایطی بی ثبات و بحرانی و ناامن شده است و شرایطی شبه آنارشی بر جهان و یا لااقل بر برخی مناطق جهان حاکم است.
وی افزود: توزیع قدرت در جهان منطقی و متعادل نیست، مرزهای جنگ و صلح به سختی قابل تفکیک است و امنیت ملی برخلاف تعریف سنتی خود تعریفی گسترده یافته و ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در یک رابطه تنگاتنگ و درهم کنش قرار دارند.
سرلشکر باقری با بیان اینکه در یک برآورد کلی برخی از مناطق مختلف و مهم جهان گرفتار تنشها و کشمکشهای سیاسی، نظامی و امنیتی هستند، گفت: در آسیای غربی، در شمال آفریقا و در اقیانوس هند و در خلیج فارس شرایط تنش آلود ادامه دارد، مرزهای حاکمیتی برخی کشورها از ثبات و امنیت لازم برخوردار نیست و برخی گروهها و دولتهای کوچک و بزرگ با زیر پا گذاشتن موازین پذیرفته شده جهانی به دخالت در دیگر کشورها و ایجاد جنگ و کشمکش میپردازند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: دیروز (۱۱ سپتامبر) نخستین روز حضور ما در پکن یادآور یکی از حوادثی است که اگر چه نحوه شکل گیری و وقوع آن هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد، اما این روز نقطه عطفی در آغاز دورهای از تجاوز و لشکر کشی آمریکا به افغانستان و عراق و آغاز حوادثی تلخ از تجاوز و تعدی بویژه در آسیای غربی به بهانه مقابله با تروریسم خود ساخته آمریکا و غرب است.
وی تاکید کرد: چشم انداز راهبردی محیط بین الملل دورنمای روشنی از صلح و امنیت ترسیم نمیکند و بویژه در برخی مناطق جهان تهدیدهای سیاسی، نظامی، امنیتی، فرهنگی در حال افزایش است، عرصه فضای مجازی، عرصهای جدید برای مناقشات فرهنگی، تمدنی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی است، چالشهای اقتصادی در جهان، فقر و غنا، تروریسم و افراطی گری صورتهای دیگر تهدیدهای امنیتی در جهان ما است، آمریکا به دنبال تسلط نامشروع خود است.
سرلشکر باقری در ادامه با بین اینکه آمریکا بعنوان ابرقدرت باقیمانده از دوران جنگ سرد همچنان تلاش میکند تسلط نامشروع خود را با ابزارهای نظامی، اقتصادی، تهدید، تحریم، اتهام زنی، دخالت و تجاوز به جهان تحمیل کند، گفت: این کشور هر کشور و ملتی را که بخواهد به استقلال و حفظ حاکمیت ملی خود پای بفشارد به روشهای مختلف مورد هجمه قرار میدهد و در این مسیر همه تعهدها و موازین بین المللی را زیر پا میگذارد.
وی عبور از این شرایط تلخ، خطرناک و شکننده را نیازمند عزمی جهانی دانست و گفت: دولت ها، ملتهای آزاد و مستقل، فرهیختگان و اندیشمندان باید در یک همگرائی هوشمندانه و خردمندانه به مقابله با این شرایط بپردازند و راهبردهای مناسب را اتخاذ کنند و با مقابله قاطع با زیاده طلبی برخی قدرتها و برمحور حقوق و موازین پذیرفته شده با رعایت حقوق و منافع مسلم ملتها و کشورها، آیندهای روشن برای صلح و ثبات و امنیت در جهان تصویر کنند.
این مقام بلند پایه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقهای و در آسیای غربی را دفاع از رویکرد مشارکت فعال همه کشورهای منطقه برای معماری یک ساختار امنیت دسته جمعی و منطقهای دانست و گفت: ایران در این سیاست تسلط، دخالت قدرتهای فرامنطقهای را در مسائل منطقه بر نمیتابد.
سرلشکر باقری با بیان اینکه ایران هیچ گاه حضور بیش از ۷۰ هزار نیروی نظامی و بیش از ۴۰ پایگاه نظامی آمریکا را در منطقه نپذیرفته است و تایید نمیکند، گفت: رفتار آمریکا در آسیای غربی و خلیج فارس شباهت زیادی به رفتارها و عملکرد آن کشور در دریای جنوب چین، دریای کره و در شرق جهان دارد، تجربههای بلند مدت ما نشان میدهد که اگر امریکا در شرق جهان نیز فرصت پیدا کند، به توسعه بیشتر پایگاهها و استقرار انبوه نیروها و در پناه آن دخالتهای نامشروع در مسائل کشورها خواهد پرداخت و آرامش و ثبات را از این منطقه نیز خواهد گرفت و کشمکش و بحران را جایگزین آن خواهد کرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان باید برای صدور انرژی مورد نیاز جهان امن باشد، البته این امنیت را باید فقط کشورهای حاشیه خلیج فارس و تنگه هرمز تامین کنند. حضور، استقرار و رفت و آمد نیروهای نظامی آمریکا و غرب و طرح هایی، چون طرح ائتلاف از پیش شکست خورده آمریکا برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، بجز توسعه ناامنی نتیجهای نخواهد داشت.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با استراتژی مقاومت فعال در چند سال اخیر بر این دیدگاه خود پافشاری کرده است، نمونه آن سقوط هواپیمای RQ ۴ آمریکا به دلیل نفوذ به فضای آسمانی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس است.
سرلشکر باقری گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه و به سهم خود امنیت این منطقه حساس را در سالهای طولانی تامین کرده است، اما حضور نظامی قدرتهای خارجی را چالشی عمده برای امنیت این منطقه میداند.
این مقام بلندپایه جمهوری اسلامی ایران از تروریسم و افراطی گری بعنوان تهدیدی فراگیر در جهان و یکی از چالشهای آسیای غربی نام برد که منطقه را دچار بحران کرده است و افزود: مقابله با آن قبل از هر چیز نیازمند شناخت درست عوامل ایجاد کننده و پشتیبان از آن است.
سرلشکر باقری گفت: داعش، القاعده، جبهه النصره، احرار الشام و دیگر گروههای تروریستی و افراطی بی تردید بنا به اعترافات مکرر و علنی رهبران آمریکا محصول سیاستها و اقدامات سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و غرب است آنها با ایجاد این گروهها برای بهم ریختن نظام موجود در منطقه و مهندسی مجدد ساختار خاورمیانه جدید بدنبال ارائه تصویری زشت و غیر واقعی از اسلام بعنوان دینی متعالی و مبتنی بر فرهنگ خرد و منطق و رحمت و مهربانی بوده اند.
وی با بیان اینکه این پدیده با حمایت آشکار و پنهان آمریکا در سوریه، عراق، یمن، لیبی و افغانستان ایجاد و تا مرزهای چین و دیگر کشورهای آسیای شرقی توسعه یافته است، گفت: جمهوری اسلامی ایران با حضور فعال و موثر در میادین نبرد با داعش و دیگر گروههای تروریستی و در کنار دولتهای قانونی این کشورها و با تقدیم شهدای فراوان نقشی تاریخی و ماندگار در مبارزهای صادقانه و پیروزمندانه با تروریسم و افراطی گری بازی کرده است و تنها راه موفقیت در این مسیر را حضور صادقانه و فعال دیگر کشورها و نه حضوری نمایشی و فریبکارانه در مقابله با تروریسم افسار گسیخته میداند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از تروریسم دولتی و اشغال سرزمین به عنوان دیگر مسائل و چالشهای بحران ساز و بی ثبات کننده در جهان نام برد و گفت: سرزمین فلسطین چند دهه است که رژیم نامشروع اسرائیل آن را اشغال کرده است و ملتی مظلوم و تحت ستم از سرزمینهای خود رانده شده اند.
وی افزود: این رژیم به هیچ یک از اصول انسانی و قوانین بین المللی پایبند نیست و تا بن دندان مسلح است و همچنان نه تنها به تضییع حقوق مردم فلسطین بلکه به تهدیدها و تجاوزهای خود به کشورهای همجوار مانند لبنان، سوریه و ایران ادامه میدهد و همه کشورها و ملتهای منطقه را تا آستانه استفاده از سلاح هستهای تهدید میکند.
سرلشکر باقری تاکید کرد: تکرار این سناریوی عربستان و امارات در سرزمین فقیر و بی دفاع یمن است که در حدود ۵ سال گذشته با حمایت آمریکا سختترین تهاجمها و بمبارانها را ضد زنان، مردان و کودکان این سرزمین روا داشته است از این رو عبور از این بحران طولانی فقط با بازگشت مردم فلسطین به سرزمینهای خود، مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی و احترام به رای و نظر مردم فلسطین و پایان یافتن تجاوزها و حملهها در یمن است.
سرلشکر باقری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هیچگاه در اندیشه ساخت سلاح هستهای نبوده است و اصولا تولید و کاربرد سلاحهای نامتعارف و کشتار جمعی را بر خلاف ارزشهای اعتقادی خود میداند، تلاش پژوهشی و صنعتی ایران در موضوع هستهای صرف بهره برداری از مواهب و ظرفیتهای هستهای در حوزههای اقتصادی، تولید انرژی، بهداشت و درمان و موارد مشابه تحت قواعد و معیارهای سازمان انرژی هستهای بین المللی است و تاکنون حتی یک گزارش از تخلف جمهوری اسلامی ایران از موازین آن سازمان به مجامع بین المللی ارائه نشده است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب در یک تعامل مثبت و منطقی با جامعه جهانی مذاکرات هستهای ۵+۱ را پذیرفت و حتی محدودیتهایی را برای فعالیتهای هستهای خود قائل شد، دوستان چینی و روسی ما در این مذاکرات نقش مهم و تاثیرگذاری داشته اند، اما امریکا پس از سالها مذاکره و حتی پس از امضاء اسناد توافق با زیر پا گذاشتن تعهدهای خود و توافقهای صورت گرفته بین دولتهای ۱+۵ همه تعهدات خود را انکار کرد و همه توان خود را برای تهدید و تحریم ایران گذاشت.
سرلشکر باقری افزود: جمهوری اسلامی ایران اگر چه همچنان به تعهدهای خود پایبند است، اما با یک رویکرد کاملا منطقی تصمیم دارد در صورتی که سایر کشورها تعهدهای خود را اجرا نکنند، همه اقدامات هستهای خود را از نو آغاز کند؛ در مذاکرات هستهای ۱+۵ هیچ راهی جز بازگشت به یک تعامل منطقی با
رعایت حقوق طبیعی مردم ایران نخواهد بود.
سرلشکر باقری در ادامه توانائیهای موشکی جمهوری اسلامی ایران را یک اقدام دفاعی در برابر تهدیدات ادامه دار و پیش روی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: ما با اتکا به ظرفیتهای بومی و با برآوردی که از تهدیدهای موجود در منطقه داشته ایم باجدیت، با عزمی ملی و دفاعی به توسعه توان موشکی خود خواهیم پرداخت.
وی تصریح کرد: بطور طبیعی در منطقهای که رژیم صهیونیستی تا بن دندان به انواع سلاحها و حتی سلاح هستهای مسلح است و به تهدیدهای شبانه روزی خود ضد ملتهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهد، دهها هزار نیروی آمریکایی و غربی با استفاده از بالاترین ظرفیتهای تسلیحاتی هوایی، دریایی و زمینی در این منطقه رفتاری تهدید آمیز و تجاوزکارانه را به نمایش گذاشته اند و برخی از رژیمهای منطقه مانند عربستان و امارات بخش عمدهای از ثروتهای ملی خویش را با صرف سالیانه میلیاردها دلار به خرید انواع سلاحهای پیشرفته میپردازند، جمهوری اسلامی ایران ناگزیر است برای تامین امنیت خود و مقابله با شرایط احتمالی توانایی دفاعی خود را در بالاترین سطح آماده نگهداشته و برای وقوع هر احتمالی آماده باشد این یک رویکرد کاملا منطقی و دفاعی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت روابط چین و ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین به عنوان دو کشور و دو ملت بزرگ با تاریخ چند هزار ساله و نماینده دو تمدن بزرگ در جهان هستند.
سرلشکر باقری افزود: روابط ایران و چین رابطهای چند هزار ساله است که از گذشتههای دور در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی برقراراست و در حافظه تاریخی دو ملت نسبت به یکدیگر هیچ نقطه منفی وجود ندارد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ۴۰ سال گذشته با توجه به مواضع مستقل هر دو کشور در مسائل جهانی همچنان روابط دو جانبه در سطوح عالی برقرار بوده و اینک روابط دو کشور بی تردید در سطح همکاریهای راهبردی برآورد میشود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای نظامی نیز چین را شریکی مطمئن برای خود میداند اراده مشترک رهبران دو کشور همچنان بر حفظ و گسترش روز افزون این روابط قرار دارد و سفر اینجانب به پکن و هیات همراهم در عالیترین سطح نشانهای بر عمق و گستره روابط نظامی و دفاعی و راهبردی بین دو کشور است.
سرلشکر باقری افزود: نیروهای مسلح دو کشور اینک روابط عمیقی را در ابعاد مختلف دفاعی، علمی - آموزشی، فنی و صنعتی پایه ریزی کرده اند و در مسیری همگرا و متناسب با اهداف و منافع مشترک گام برمی دارند.