وزیر خارجه لبنان در هاروارد:

حزب‌الله بخشی از دولت است

چهارشنبه 3 مهر 1398
13:58
حزب‌الله بخشی از دولت است وزیر خارجه لبنان در نشستی به میزبانی دانشگاه «هاروارد» حزب‌الله را بخشی از دولت این کشور خواند و ابراز امیدواری کرد با توجه به روابط خوب این کشور با ایران و آمریکا، لبنان بتواند «پل ارتباطی» دو طرف باشد.

العالم - لبنان

«جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان که هم‌اکنون در سفر نیویورک است، در نشستی به میزبانی دانشگاه «هاروارد» به دفاع از حزب‌الله پرداخت.

بر اساس گزارش روزنامه «النهار»، وی در پاسخ به سوالی درباره تحریم‌های آمریکا علیه حزب‌الله گفت: وضعیت سخت است اما حزب‌الله بخشی از دولت و ملت ماست حتی اگر این موضوع باعث ناخشنودی دولت آمریکا شود. ما به حقمان در دفاع از خود در برابر تجاوزهای اسرائیلی احترام می‌گذاریم؛ شیوه بهتر آن است که اسرائیل به توقف تجاوزهایش قانع شود نمی‌توان پذیرفت که یک‌سوم مردم لبنان «تروریست» خوانده شوند.

باسیل افزود: ما به سمت مرحله سخت‌تر در حرکتیم اما به این موضوع عادت کرده‌ایم. بحران اقتصادی سخت است، بخشی از آن مسؤولیت ماست و بخشی از آن نیست. بله ما بحران مالی و اقتصادی داریم اما قادر به ایستادگی هستیم. یکی از راه‌حل‌ها این است که آوارگان سوری به کشورشان بازگردند زیرا اقتصاد ما تحمل هزینه ایستادگی دو ملت را ندارد.

وی در ادامه بر روابط خوب با عربستان سعودی تأکید کرد و گفت: بسیاری از اینکه لبنان در نزاع منطقه‌ای سیاست بی‌طرفی را اتخاذ کرده، ناراحتند؛ ما امید به توسعه روابط با عربستان داریم.

باسیل ضمن اعلام اینکه به نظر وی (فعلا) جنگی در منطقه رخ نخواهد داد، ابراز امیدواری کرد رژیم صهیونیستی ذهنیت خود را تغییر دهد و افزود، البته با وجود «بنیامین نتانیاهو» این موضوع محال است و مواضع کنونی تل‌آویو باعث تنش برای خود این رژیم و لبنان شده؛ حتی اگر اسرائیل به لبنان حمله کند دیگر قدرت برتری را از دست داده است.

وی درباره قصد آمریکا برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه حزب‌الله و لبنان گفت: اگر آمریکا این کار را انجام دهد اشتباهی بزرگ خواهد بود که به روابط ضربه می‌زند، انجام این کار حکیمانه نیست و امیدوارم واشنگتن این اقدام را انجام ندهد. به نفع آمریکاست که به ثبات لبنان، حمایت از ارتش و وضعیت مالی آن کمک کند، یادآوری می‌کنم که آمریکا (پیشتر) پذیرفته از دولت لبنان که حزب‌الله هم در آن حضور دارد، حمایت کند.

باسیل در پایان گفت: امیدوارم امور تغییر کند و ما به لطف روابط خوب با آمریکا و ایران نقشی ایفا کنیم؛ نقش ما باید پل ارتباطی باشد نه تخریب‌کننده پل‌ها (-ی ارتباطی).

در همین ارتباط، باسیل هفته جاری بر اولین بار گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه «ال‌بی‌سی» (وابسته به القوات اللبنانیه) انجام داد و از جمله موضوعاتی که به آن پرداخت ایران و حزب‌الله بود.

وی گفت: ما خواستار حفظ رابطه با ایالات متحده آمریکا، توسعه این رابطه و محکم کردن آن هستیم اما در مقابل، حزب‌الله را سازمانی تروریستی نمی‌دانیم.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیروهای مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است


لاپید: نتانیاهو با محاسبات نادرست، اعتماد آمریکا به اسرائیل را تضعیف کرد


اعتراف تحلیلگر اسرائیلی به شکست تل‌آویو در جداسازی ایران و لبنان


تشدید تنش‌ها در لبنان و مذاکرات ایران، آینده سیاسی نتانیاهو را تهدید می‌کند


نتانیاهو میان فشار آمریکا و خطر سقوط سیاسی + فیلم


قدردانی رئیس‌جمهور از نقش پاکستان در تثبیت آتش‌بس؛ تهران و اسلام‌آباد در مسیر همکاری‌های گسترده‌تر


پاکستان در قلب دیپلماسی؛ نخست‌وزیر و فرمانده ارتش راهی نشست سوئیس شدند


گزارش اختصاصی العالم از بازگشت زندگی به روستای صریفا خط مقدم مقاومت لبنان


روایت مقاومت در برنامه عالمکم ؛ از موکب تنگه هرمز تا مسجد سوخته ای  در رام‌الله+فیلم


تله لبنان؛ هشداری درباره پیامدهای نقض توافق‌ در پرتو تجربه‌های تاریخی


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره