العالم ـ عراق
دفاتر دو شبکه تلویزیونی «العربیه» و «الحدث» وابسته به عربستان سعودی که در طول پنج روز گذشته تقریبا کل برنامه های عادی خود را تعطیل کرده بودند و به بزرگنمایی و تحریک تظاهرات در عراق می پرداختند شب گذشته (شنبه) یک گروه مسلح با حمله به آن همه تجهیزات و وسایل این دو رسانه سعودی را تخریب کرد.
براساس گزارش رسانه های محلی به نقل از منابع سعودی افراد مسلح ناشناس که بر صورت های خود نقاب زده بودند با حمله به داخل دفتر العربیه و الحدث، همه وسایل و تجهیزات آنها را تخریب کردند.
طبق گزارش این سایت، نیروهای امنیتی محافظ دفتر در روزهای گذشته بر اثر فشار تظاهر کنندگان، ناچار به عقب نشینی و ترک محل ماموریت خود شده بودند.
از طرفی نماینده سابق پارلمان و مسوول شبکه تلویزیون «ان آر تی» عراق نیز در صفحه شخصی خود امروز (یکشنبه) اعلام کرده است که افراد مسلح ناشناس با حمله به دفتر ان آر تی، تمامی تجهیزات آن را تخریب کردند.
«سروه عبدالواحد» گفته است که افراد مسلح ناشناس حتی تلفن های همراه و پول تو جیبی کارکنان شبکه را به سرقت برده و بعد از تخریب همه تجهیزات از محل متواری شدند.
تلویزیون «الفرات» ارگان خبری جریان حکمت ملی (سید عمار حکیم) که موضع اپوزیسیون را علیه دولت عراق اتخاذ و از تظاهرات های اخیر اعلام حمایت کرده بود، نیز حوالی ساعت 4 صبح امروز مورد حمله چند راکت کاتیوشا قرار گرفت.
یک منبع در داخل الفرات به ایرنا گفته که راکت کاتیوشا به ساختمان این شبکه تلویزیونی عراق اصابت نکرده و به ساختمان استراحت نیروهای محافظ الفرات اصابت کرده است.
پیش از این نیز جمعه شب گذشته شبکه تلویزیون «دجله» وابسته به براداران «کرابله» (استان الانبار) در معرض حمله یک گروه مسلح قرار گرفته بود.
سایت دجله اعلام کرده است که یک گروه مسلح ناشناس با حمله به مقر این شبکه تلویزیونی در بغداد، تجهیزات آن را تخریب کرد.
دجله متعلق به محمد الکربولی نماینده فعلی پارلمان و جمال الکربولی رییس حزب الحل است که «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان عراق نیز از این طیف سیاسی به شمار می رود.
گزارش ها از تمامی این حملات مسلحانه و راکت های کاتیوشا حاکیست که این حملات هیچ تلفات جانی یا مصدومیتی به دنبال نداشته و فقط باعث خسارات مادی به تجهیزات و سیستم ها و استدیوهای پخش تلویزیونی شده است.
همه این شبکه های تلویزیونی اعلام کرده اند که فعالیت شان متوقف نمی شود و همچنان به پوشش حوادث و تحولات عراق ادامه می دهند.
در همین چارچوب «انجمن ملی روزنامه نگاران عراق» از نهادهای صنفی مدافع حقوق خبرنگاران در عراق گفته است که در جریان پوشش های خبری تظاهرات ها در بغداد و شهرهای بصره و دیوانیه به 24 خبرنگار و عکاس یا فیلمبردار تعرض شده است.
این گزارش حاکیست که برخی از فعالان رسانه ای در جریان پوشش تظاهرات در این سه شهر، دچار مصدومیت ناشی از گازهای اشک آو شده یا در معرض ضربات با باتوم های برقی قرار گرفته اند.
از طرفی «هماهنگ کننده جمعیت دفاع از آزادی رسانه در عراق» که یکی دیگر از انجمن های صنفی دفاع از خبرنگاران در عراق است اعلام کرده که خبرنگار تلویزیون «اهل البیت» در بابل براثر شلیک گلوله زخمی شد.
این نهاد صنفی اضافه کرده است که «محمد العزالی» در حین پوشش ورود تظاهرکنندگان به داخل ساختمان شورای استان بابل در چهارشنبه گذشته، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و روانه بیمارستان شد.
با توجه به قطع بودن شبکه اینترنت در سراسر عراق در طول چهار روز گذشته، شبکه های تلویزیونی به مهمترین منبع پیگیری اخبار تظاهرات ها در عراق تبدیل شده اند.
شبکه های تلویزیونی داخل عراق در خصوص نوع پوشش اخبار دارای دیدگاه های مختلفی هستند و برخی از رسانه ها در حالی که به حمایت از تظاهرکندگان می پردازند، برخی از رسانه ها در عوض موضع انتقادی نسبت به آن و خشونت های متعددی که در حین اعتراضات اتفاق افتاده، گرفته اند.
این درحالیست که شبکه های تلویزیونی عربی و خارجی مانند العربیه و الحدث و عموم رسانه های سعودی و «الحره» - تلویزیون عرب زبان آمریکا - به شدت به تحریک این تظاهرات پرداخته اند، امری که باعث اعتراض عمومی در عراق از این نحوه پوشش اخبار شده است.