پنجمین روز ناآرامی‌های لبنان؛ میان مقامات و احزاب این کشور چه می‌گذرد؟

پنجمین روز ناآرامی‌های لبنان؛ میان مقامات و احزاب این کشور چه می‌گذرد؟
دوشنبه 29 مهر 1398 - 11:32

در حالی که قرار است دولت لبنان امروز (دوشنبه) تشکیل جلسه دهد و درباره «طرح نجات» نخست‌وزیر به رایزنی بپردازد اختلافات زیادی میان احزاب و مقامات این کشور دیده می‌شود.

العالم - لبنان

لبنان یکشنبه (دیروز) برای چهارمین روز متوالی شاهد تظاهرات عموما مسالمت‌آمیز در اعتراض به وضعیت اقتصادی و وضع مالیات‌های جدید بود و این تظاهرات قرار است امروز نیز ادامه پیدا کند.

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان طرح نجاتی برای برون‌رفت از بحران فعلی ارائه داده که بر اساس گزارش‌ها، اغلب احزاب سیاسی با آن موافقند و قرار است در جلسه امروز (دوشنبه) دولت لبنان درباره آن بحث و گفت‌وگو شود.

روزنامه «الاخبار» امروز در یاددداشتی به قلم «ابراهیم الامین» درباره آخرین تحولات در صحنه لبنان و تنش‌ها میان طرف‌های سیاسی این کشور نوشت: کاملا رک (باید بگویم) «میشل عون» (رئیس جمهور) و «جبران باسیل» (وزیر خارجه)، گروه‌های وابسته به «ولید جنبلاط» (رئیس حزب التقدمی الاشتراکی) ، «سمیر جعجع» (رئیس حزب القوات اللبنانیه) و «نبیه بری» (رئیس پارلمان را در پشت پرده هجمه‌ها علیه خود می‌دانند. نبیه بری و محافل وابسته به وی بر این موضوع اصرار دارند که تظاهرات کنونی بویژه در جنوب، اقدام اقلیتی است که توسط چپ‌گراهای کینه‌توز هدایت می‌شود و شیعیان هنوز با آنها (بری و حزب متبوعش) هستند. در جای دیگر نزدیکان به نبیه بری تهدید کرده‌اند اگر توطئه‌کنندگان سر عقل نیایند قدرت و اراده خود را نشانشان خواهند داد.

در ادامه این گزارش آمده، محافل نزدیک به جنبلاط می‌گویند دروزی‌ها هیچ انتقادی از وی نداشته‌اند و مناطق دروزی نشین مانند «شوف، عالیه و حاصبیا» شاهد هیچ تحرکاتی نبوده که خشم مردم از رئیس خود را نشان دهد. اما سمیر جعجع مانند رهبر یک انقلاب بزرگ رفتار می‌کند که می‌خواهد تاریخ و نه فقط لبنان را تغییر دهد.

الاخبار افزود، حزب‌الله از موضع میانجی رفتار می‌کند، مردم این حزب را به فساد متهم نمی‌کنند اما می‌گویند در قبال فاسدان سکوت کرده است. حزب‌الله می‌داند عده زیادی در داخل و خارج لبنان دنبال ضربه زدن به این جنبش به دلیل مواضع سیاسی و نقشش هستند. این جنبش ترجیح می‌دهد دولت فعلی باقی بماند اما جوابی روشن برای چگونگی راضی کردن مردم ندارد.

در ادامه این گزارش آمده: اما حال و وضعیت سعد الحریری سخت‌ترین وضعیت است. این حوادث بار دیگر او را به یاد زمان بازداشتش در ریاض انداخته است، او تلخی خیانتی را که از متحدان لبنانی خود دید، دوباره به خاطر آورده است. الحریری به یاد آورده که (در آن زمان) جنبلاط، جعجع و دیگر شخصیت‌های وابسته به ۱۴ مارس سر وی را می‌خواستند، همان‌هایی که اکنون از وی می‌خواهند کنار برود. نخست‌وزیر می‌داند اگر پست خود را رها کند پس از مدتی کوتاه شاهد چنددستگی در فراکسیونش در پارلمان و سپس در حزبش خواهد بود. آنچه اکنون وی را سرپا نگه داشته موضع حزب‌الله و شنیدن مستقیم حرف‌های آمریکا، فرانسه و بریتانیا مبنی بر عدم استعفای وی است.

الحریری در سال ۱۳۹۶ به دعوت عربستان به این کشور سفر کرد اما به دستور «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی بازداشت شد و پس از آن با وساطت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به لبنان بازگشت.

دسته بندی ها :

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها