العالم - آسیا
قلعه تاریخی «شوری» واقع در جزیره «اوکیناوا» در جنوب ژاپن از بامداد امروز دچار آتشسوزی گستردهای شده که بخش بزرگی از این بنای چندصد ساله را نابود کرده است.
این قلعه نمادی از پادشاهی «ریوکیو» و از جمله آثار ثبتشده در فهرست میراث جهانی «یونسکو» است و یکی از جاذبههای مهم صنعت گردشگری ژاپن به شمار میآید.
به نوشته روزنامه «گاردین»، پلیس میگوید آتشسوزی ساعت ۲:۴۰ بامداد (به وقت محلی) آغاز شده و به سرعت به دیگر بخشهای این مجموعه نیز سرایت کرده است.
هنوز گزارشی در مورد مرگ یا مجروحیت کسی در این حادثه منتشر نشده، اما همزمان با تلاش چندین ساعته آتشنشانها برای کنترل حریق، ساختمانهای مجاور این محوطه تاریخی تخلیه شده است.
قلعه شوری در دوران پادشاهی ریوکیو که بین سدههای ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ میلادی در قدرت بود، ساخته شده است.
در طول جنگ دوم جهانی هم این قلعه از نمادهای مقاومت در برابر حملات آمریکا به شمار میرفت. بیش از ۲۰۰ هزار آمریکایی و ژاپنی در جریان درگیریها در این منطقه، جان خود را از دست دادهاند. قلعه شوری که مقر ارتش امپراطوری ژاپن به شمار میرفت، به مدت نزدیک به سه ماه هدف حملات مداوم ارتش آمریکا قرار داشت. در جریان این حملات، قلعه شوری تقریبا به طور کامل تخریب شد، اما بعدا بین سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۲ این قلعه بازسازی شد.
«ریو کوچی» سخنگوی پلیس منطقه اوکیناوا در مورد این حادثه گفته است: «دلیل آتشسوزی هنوز مشخص نشده است، اما حوالی ساعت ۲:۳۰ صبح آژیرهای هشدار امنیتی به صدا درآمدند.»
وی افزود: «این [آتشسوزی] در معبد اصلی آغاز شد و به نظر میرسد که به سرعت در حال گسترش به کل ساختارهای اصلی است... آتشنشانها همچنان در حال مبارزه با آتش هستند.»
ویدئوهای منتشر شده از محل حادثه نشان میدهد که روبنای بخشی از ساختمان از بین رفته و تنها اسکلت ساختمان پابرجا مانده است.
هرچند دلیل آتشسوزی مشخص نیست، اما به گفته مقامهای محلی از چند روز پیش یک مراسم در این مجموعه در حال برگزاری بوده و تا ساعت ۱:۰۰ هم فعالیتهایی در این رابطه در مجموعه در جریان بوده، اما مشخص نیست که آتشسوزی با این موضوع ارتباطی دارد یا نه.
به نوشته خبرگزاری «کیودو»، بیش از ۱۰ خودروی آتشنشانی برای مهار آتش به محل حادثه اعزام شدهاند.
مجموعه تاریخی شوری در سال ۲۰۰۰ وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شد. در وبسایت یونسکو از این مجموعه به عنوان نمادی از تاریخ پانصد ساله ریوکیو یاد شده است.
فارس