عملیات بتن ریزی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر + فیلم

يکشنبه 19 آبان 1398 - 14:07

عملیات بتن ریزی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و پیمانکار روس انجام شد.

العالم - ایران

عملیات نمادین بتن ریزی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر، با حضور علی اکبر صالحی ریاست سازمان انرژی اتمی و تعدادی از مسؤولان این سازمان و پیمانکار روس انجام شد.

در این مراسم آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر و جمعی از نمایندگان مجلس، لوان جاگاریان سفیر روسیه در تهران حضور دارند.

قرار است در این مراسم علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و «الکساندر لوکاشین» رئیس اتم استروی اکسپورت سخنرانی کنند.

علی اکبر صالحی شنبه ۱۸ آبان در اظهاراتی عنوان کرده بود: امیدواریم فردا با بتن‌ریزی شاهد عملیات بالا رفتن قسمت ساختمان اصلی راکتور دو باشیم بعد از این با یک فاصله زمانی مرحله وارد عملیات انجام ساختمان راکتور سه خواهیم بود و انتظار داریم در سال 1404 طبق برنامه بتوانیم از راکتور دو بهره‌برداری کنیم و دو سال بعد راکتور سه بهره‌برداری شود.​

بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی 18 آبان ماه در تأسیسات غنی سازی فردو و در جریان یک نشست خبری اعلام کرد که روز یکشنبه 19 آبان ماه بتن ریزی واحد دوم نیروگاه بوشهر واقعه مهمی است و افزود: در حال حاضر 1200 نفر در پروژه بوشهر کار می کنند. بخش عمده این کار توسط خود ما انجام شده است. کارهای ساختمانی که تمام شود 80 درصد توسط خود ما انجام می شود.

وی عنوان کرد: دو پروژه (واحد دو و سه نیروگاه بوشهر) هر کدام به ارزش پنج میلیارد دلار که جمع آن 10 میلیارد دلار می شود. پروژه ای به این بزرگی و اهمیت در سطح کشور نداریم..

کلنگ ساخت دو واحد جدید نیروگاه بوشهر (دو و سه) ٢٠ شهریور ١٣٩٥ توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌ جمهور و رئیس روس اتم و با حضور علی‌اکبر صالحی به زمین زده شد و عملیات گودبرداری واحد دو نیروگاه اتمی بوشهر نهم آبان ۱۳۹۶ با حضور علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و «الکسی لیخاچوف» رئیس شرکت روس اتم در بوشهر انجام شد.

آنگونه که «محمود جعفری» مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر در این باره عنوان کرد: پس از گودبرداری واحد دوم و پس از ۲.۵ میلیون متر مکعب خاکبرداری و ۲۵۰۰ تن آرموتور بندی، عملیات تحکیم خاک و ایجاد ۱۶ هزار و ۷۰۰ شمع و پایان عملیات فونداسیون، آماده بتن ریزی شد.

مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر همچنین در اظهارات دیگری با بیان اینکه کارهای ساختمانی واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر توسط پیمانکاران ایرانی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: اکنون 11 شرکت ایرانی در اجرای ساختمان‌های واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر مشارکت دارند که در برگزاری مناقصات بعدی تعداد پیمانکاران ایرانی در ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر افزایش می‌یابد.

مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر درباره واحد سوم نیروگاه بوشهر عنوان کرد: در حال حاضر ۸ درصد از فعالیت‌های مربوط به واحد سوم نیروگاه مزبور نیز انجام شده و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، بتن‌ ریزی واحد سوم ۱۸ ماه بعد آغاز خواهد شد.

به گزارش فارس، پیش از این پیش بینی شده بود که بتن ریزی این واحد نیروگاهی در مرداد ماه انجام شود که به اواخر مهر ماه موکول شد. در پی جراحی قلب باز «محمد احمدیان» معاون فقید سازمان انرژی اتمی و مدیر عامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی و فوت ناگهانی وی، این عملیات به تعویق افتاد.

البته پیش از این بهروز کمالوندی در گفتگو با فارس عنوان کرده بود که این تاخیر در زمانبندی احداث واحد دوم این نیروگاه، مانعی ایجاد نمی‌کند.

«علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی اوایل تیرماه سال جاری در اظهاراتی با بیان اینکه اکنون سهم تولید برق با وجود فعالیت نیروگاه اول بوشهر، متوسط 2.7 درصد است، گفت: اما در سال‌های آینده -که دو نیروگاه اضافه خواهد شد- این سهم نیز افزایش پیدا می‌کند.

بهروز کمالوندی سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی نیز در این باره گفته است: دو نیروگاه جدید هر کدام حدود یک هزار و ٥٧ مگاوات برق تولید خواهند کرد که در مجموع چیزی حدود ٣٣٠٠ مگاوات برق هسته‌ای در پایان ساخت دو نیروگاه جدید خواهیم داشت.

به گزارش فارس، قرارداد ساخت راکتورهای دوم و سوم بوشهر 20 آبان ماه سال 93 امضا و و زمان آغاز مطالعات مهندسی این طرح نیز 8 بهمن ماه سال 93 بوده است.براساس توافقات صورت گرفته، دو واحد جدید نیروگاه اتمی به مدت 10 سال توسط پیمانکاران روسی و ایرانی با هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد دلار ساخته می شود.

شهریورماه 1390 واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از گذراندن موفقیت‌آمیز آزمون‌های راه‌اندازی برای نخستین بار به شبکه برق سراسری متصل و پس از موفقیت در تست‌های دوره راه‌اندازی در مهرماه 1392 به شرکت بهره‌برداری نیروگاه اتمی بوشهر، تحویل موقت و در نهایت، ابتدای سال 1395 به صورت دائم تحویل طرف ایرانی شد.

فارس

پربیننده ترین خبرها