عبدربه منصور هادی در پشت پرده قاچاق نفت یمن

عبدربه منصور هادی در پشت پرده قاچاق نفت یمن
سه شنبه 21 آبان 1398 - 16:49

رئیس جمهور فراری یمن در پشت پرده عملیات‌ های سرقت و قاچاق نفت از این کشور قرار دارد.

العالم- یمن

به نقل از الاخبار، عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصارالله چند روز قبل در سخنرانی خود به موضوع تجاوز به نفت یمن در استان های جنوبی و شرقی برای عملیات قاچاق پرداخت. وی اعلام کرد میزان حجم نفتی که در خلال پنج‌سال جنگ یمن به سرقت رفته٬ در استان‌های مارب و شبوه و حضرموت بیش از 120 میلیون بشکه بوده است . رهبر جنبش انصارالله اشاره کرد که میزان خسارت وارد شده به ملت یمن در خلال پنج سال تجاوز به آن٫ حدود 12 تریلیون ریال است که این میزان برای پرداخت حقوق همه کارمندان دولت به مدت 12 سال کافی بود.

منابع اقتصادی در صنعا تاکید کردند که یک گروه ذی‌نفع وابسته به عبدربه منصورهادی رئیس‌جمهور فراری یمن وجود دارد که متشکل از فرماندهان نظامی بوده و در پشت قاچاق 300 هزار بشکه نفت سبک از صافر قرار دارد که ماهانه 18 میلیون دلار از این راه نصیب آن می‌شود.

آخرین عملیات قاچاقی که در مارب صورت گرفت٬ نزدیک به یک ماه پس از کشف باندهای وابسته به فرماندهان نظامی و حزبی در این استان بود که نفت خام را از بلوک 18 که یکی از بزرگترین میدان‌ های نفتی صافر است به سرقت می بردند.

طبق گزارش‌های منابع این بلوک٬ باندهای ناشناس اقدام به ایجاد حفره‌هایی در لوله‌های نفت خام به طول بیش از 20 کیلومتر که نفت را از بلوک 18 به صافر انتقال می‌دادند٬ می کردند؛ به این ترتیب نفت را از طریق حفره این لوله‌ها به لوله‌های پلاستیکی٬ منتقل کرده و آن را داخل کامیون‌های قاچاق می‌گذاشتند. طبق اطلاعات این منابع٬ باندهای مذکور روزانه حدود 3 تا 6 هزار بشکه نفت از این منطقه قاچاق می‌کردند.

شرکت دولتی صافر سال گذشته رسما قاچاق نفت خام از طریق لوله‌‌های ناقل نفت را تایید و اعلام کرد که شبکه‌های بزرگی پشت سرقت و قاچاق و فروش آن هستند.

در سایه گسترش قاچاق نفت یمن و رسیدن آن به استان شبوه٬ سرویس‌های امنیتی ماه گذشته٬ یک تونل مخفی قاچاق نفت را در شهر عتق در مرکز این استان کشف کردند. به گفته منابع امنیتی، این تونل به خط لوله حامل نفت خام بین میدان نفتی عیاد در شبوه و بندر صادراتی در نشیمه متصل شده است.

عملیات قاچاق نفت از صافر از طریق تانکرها٬ لوله‌های اصلی به طول 450 کیلومتر که نفت این منطقه را به مخازن شناور این شرکت در بندر نفتی راس عیسی در حدیده منتقل می‌کند٬ را نیز مورد تهدید قرار می‌دهد.

در همین راستا کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر منصورهادی به روند مختل کردن کار لوله‌های نفت ادامه داده و مانع ورود تیم فنی سازمان ملل برای بررسی مخازن نفت صافر شود٬ یک فاجعه محیط زیستی رخ خواهد داد.

سازمان ملل به درخواست صنعا در اوت گذشته مبنی بر جلوگیری از نشت نفت از تانکرها پاسخ داده و یک تیم فنی برای بررسی وضعیت این مخازن و انجام اقدامات ضروری برای درست کردن آنها فرستاد؛ اما ائتلاف متجاوز مانع ورود این تیم شد تا صنعا مجبور شود 1 میلیون و 147 هزار بشکه نفت خام مخازن صافر را در خلال پنج سال جنگ از دست بدهد.

تسنیم

پربیننده ترین خبرها