توافق اربیل و بغداد بر سر بودجه عمومی سال 2020

سه شنبه 5 آذر 1398
12:20
توافق اربیل و بغداد بر سر بودجه عمومی سال 2020 دولت عراق با نمایندگان منطقه کردستان بر سر بودجه عمومی سال 2020 به توافق رسیدند و قرار است اربیل روزانه 25 هزار بشکه نفت در اختیار بغداد قرار دهد.

العالم - عراق

دولت مرکزی عراق با منطقه کردستان این کشور بر سر بودجه عمومی سال ۲۰۲۰ به توافق رسیدند.

شبکه خبری «رووداو» گزارش داد که این توافق پس از سفر یک هیئت از کردستان عراق به بغداد و نشست با مسئولان دولت مرکزی این کشور حاصل شد.

این هیئت کُردی دوشنبه (روز گذشته) با هدف «تحقق مطالب منطقه کردستان در پیش‌نویس بودجه سال 2020 عراق» به بغداد سفر کرد.

«ثامر الغضبان» وزیر نفت عراق نیز پس از این نشست، در جریان یک کنفرانس خبری گفت که نشست مذکور با حضور شماری از نمایندگان دولت کردستان عراق برگزار شد.

الغضبان توضیح داد که از طرف دولت فدرال عراق، معاون نخست وزیر، وزیر نفت و رئیس بانک مرکزی حضور داشته‌اند و در این نشست، «تمامی موارد اصلی بررسی شد که قانون بودجه [دولت] فدرال برای سال ۲۰۲۰ بر اساس آن تنظیم می‌شود».

وی تصریح کرد که یکی از این موارد، «توافق نفتی است که یکی از ستون‌های اصلی [این توافق] است... این توافق، اولیه است و فکر می‌کنم قطعی خواهد بود».

به گفته وزیر نفت عراق، بر اساس توافق بین بغداد و اربیل، منطقه کردستان باید «معادل ۲۵۰ هزار بشکه از نفت تولید شده در منطقه [کردستان] را به صورت روزانه به شرکت بازاریابی نفت عراق تحویل دهد تا این شرکت آن را از تاریخ ۱/۱/۲۰۲۰ از طریق بندرگاه "جیهان" ترکیه در دریای مدیترانه صادر کند».

وی خاطر نشان کرد، در ازای این اقدام، بودجه بسته خواهد شد و نمایندگی از کردستان عراق با همکارانشان در دولت فدرال حضور خواهند یافت و در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آتی نشستی برگزار خواهند کرد تا بودجه به صورت تقریبا نهایی، بسته شود. پس از این مسئله، بودجه به نخست وزیر و هیئت دولت برای بررسی فرستاده می‌شود و پس از آن به پارلمان تا تصویب نهایی شود.

در جریان تنظیم بودجه عراق، همه ساله کردستان مدعی است که 17 درصد از بودجه عراق باید به اربیل اختصاص داده شود، ولی بغداد معتقد است که سهم کردستان عراق از بودجه، کمتر از 17 درصد است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

کویت مدعی حمله پهپادی شد


دژ راهبردی آمریکا در سوریه زیر ضرب موشک‌های ایران


شبکه های برق امارات، قطر و عربستان درخدمت پایگاه های نظامی آمریکا در حمله به ایران+ فیلم


نهاد دریایی انگلیس از اصابت پرتابه به یک نفتکش در سواحل عمان خبر داد


نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفای رئیس فیفا شد/ لغو طرح جنجالی اینفانتینو


ارتش رژیم صهیونیستی: شهر دیرالبلح را تخلیه کنید


حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین


کره شمالی: ناتو در حال آماده شدن برای جنگ است


تظاهرات هزاران اوکراینی علیه تصمیم زلنسکی برای برکناری وزیر دفاع


ادامه آتش‌افروزی آمریکا قفل تنگه هرمز را محکم‌تر می‌کند


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"