العالم - فلسطین اشغالی
«خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، وضعیت بخش پزشکی نوار غزه را به دلیل محاصره این منطقه بحرانی توصیف کرد.
او شامگاه سهشنبه در گفتوگو با شبکه «المیادین» گفت که غزه از کمبود دارو در مضیقه است و مقامات این منطقه قادر به انتقال بیماران به ویژه بیماران سرطانی به خارج از غزه نیستند.
حیه گفت که حماس برای ایجاد گذرگاه آبی چند ایده ارائه کرده است و اهالی غزه میخواهند که به دنیای بیرون دسترسی داشته باشند. عضو جنبش حماس تداوم محاصره غزه را غیرقابل قبول دانست و گفت که جنبش حماس در همه مذاکرات و گفتوگوها نهتنها به فکر غزه بلکه به فکر کرانه باختری نیز بوده و هست.
خلیل حیه گفت که جنبش حماس عموما با آتشبس طولانی مدت با رژیم صهیونیستی مخالف است و در این بین تنها دو طرف است که به دنبال آتشبس طولانی هستند یکی رژیم صهیونیستی و دیگری تشکیلات خودگردان.
عضو دفتر سیاسی حماس ادعاهای مبنی بر وجود اختلاف بین حماس و جنبش جهاد اسلامی را رد کرد و گفت که این روابط عمیقتر و محکمتر شده است و هر دو در یک سنگر قرار دارند.
او از تعلل تشکیلات خودگردان فلسطین برای برگزاری انتخابات پارلمانی انتقاد کرد و گفت که حماس آماده است برای شراکت واقعی به سمت انتخابات برود ولی محمود عباس، رئیس این تشکیلات همچنان از صدور فرمان اجرای انتخابات طفره میرود.
به گزارش فارس؛ آخرین باری که کرانه باختری و غزه فلسطین انتخابات پارلمانی برگزار کرد مربوط به سال ۲۰۰۶ میلادی است که طی آن، حماس توانست با کنار زدن رقیب دیرینه خود، یعنی جنبش فتح، ۷۶ کرسی از مجموع ۱۳۲ کرسی را از آن خود کند. با این حال غرب و آمریکا از پذیرش نتایج این انتخابات سر باز زدند و جنبش فتح را به عنوان نماینده فلسطینیان به رسمیت شناختند.