نگاهی به جنبش حماس به مناسبت سی‌ودومین سالگرد تأسیس

شنبه 23 آذر 1398
18:17
نگاهی به جنبش حماس به مناسبت سی‌ودومین سالگرد تأسیس جنبش فلسطینی حماس سی و دومین سالروز تأسیس خود را با برگزاری راهپیمایی‌ در شهرهای مختلف نوار غزه گرامی داشت.

العالم - فلسطین اشغالی

امروز (شنبه) ۱۴ دسامبر ۲۰۱۹ ، سی و دومین سالروز تأسیس جنبش فلسطینی حماس است و این روز با برگزاری چند راهپیمایی در استان‌های مختلف غزه جشن گرفته شد.

حماس اعلام کرد، امسال به دلیل وضعیت آوارگان فلسطینی در لبنان که متأثر از وضعیت سیاسی و اقتصادی این کشور است، جشن‌های سالگرد تأسیس را برگزار نمی‌کند.

حماس خود را «جنبشی آزادیبخش و دارای تفکر اسلامی میانه رو معرفی می‌کند که مبارزه و کارش در مسأله فلسطین خلاصه می‌شود و در امور دیگران دخالت نمی‌کند».

خبرگزاری «آناتولی» به مناسبت سی و دومین سال تأسیس حماس به مهم‌ترین ایستگاه‌های تاریخی این جنبش به شرح زیر پرداخته است:

تأسیس

حماس در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۷ به دست تعدادی از سران گروه «اخوان المسلمین» در نوار غزه که «احمد یاسین» از شناخته‌ترین آنها بود، تأسیس شد. تأسیس حماس تقریبا همزمان با آغاز انتفاضه اول فلسطین معروف به «انتفاضه سنگ» در ۹ دسامبر ۱۹۸۷ بود.

تأسیس گردان‌های «القسام»

حماس در سال ۱۹۹۲ شاخه نظامی خود به نام گردان‌های «القسام» را تأسیس کرد. شاخه نظامی حماس قبل از تأسیس القسام تحت عنوان «المجاهدون الفلسطینیون» به فرماندهی «صلاح شحاده» کار می‌کرد.

مشارکت سیاسی

حماس برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ در انتخابات مجلس فلسطین مشارکت و اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کرد. رژیم صهیونیستی، آمریکا و اروپا در کنار فتح به عنوان رقیب اصلی حماس این نتایج را مردود دانستند .

از سال ۲۰۰۷ که کنترل نوار غزه در دست حماس قرار گرفت، اختلافات داخلی فلسطین رسما آغاز شد و هنوز ادامه دارد.

ترور سران حماس

از آغاز تأسیس حماس تا کنون، رژیم صهیونیستی تعدادی از سران این جنبش را ترور کرده است:

ترور صلاح شحاده اولین موسس شاخه نظامی حماس در ۲۲ ژوئیه ۲۰۰۲

ترور «اسماعیل ابوشنب» در ۲۱ آگوست ۲۰۰۳

ترور «احمد یاسین» در ۲۲ مارس ۲۰۰۴

ترور «عبدالعزیز الرنتیسی» موسس و رهبر حماس در ۱۴ آوریل ۲۰۰۴

ترور «احمد الجعبری» از فرماندهان بسیار سرشناس گردان‌های القسام در ۱۴ نوامبر ۲۰۱۲

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان: ناامنی در خلیج فارس نتیجه تجاوزگری آمریکا و اسرائیل است


سردار موسوی: عاقبت پایگاه‌هایتان را دیدیم؛ ناوهای‌تان را هم خواهیم دید


سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم


ظفرقندی: پوشش بیمه‌ای افزایش قیمت دارو باید تقویت شود


رهبر معظم انقلاب: ایران بساط سوءاستفاده‌های دشمن از تنگه هرمز را برخواهد چید


پاکستان: کانال‌های دیپلماتیک با ایران و آمریکا همچنان باز هستند


تامین ورق‌های فولادی خودروسازان تا پایان سال


۲۱ کشتی ناوگان «الصمود» توقیف شده‌اند


کاخ سفید در طرح مهار چین، روسیه و ایران شکست خورد


محسنی اژه‌ای: محاکمه سریع و عادلانه عناصر همکار دشمن با قدرت ادامه دارد