العالم - ایران / اقتصادی
علی شکوهی با اشاره به تاثیرپذیری بالای خودرو از نرخ ارز، درباره علت تحرکات اخیر بازار خودرو توضیح داد: آشوبهای سیاسی در کشورهای منطقه و تاثیر آن بر نرخ ارز باعث شد مردم مجددا از ترس کاهش ارزش ریال به سمت بازارهای متفاوتی از جمله طلا و خودرو بروند، به همین خاطر طی یکماه گذشته با ورود تقاضاهای پنهان شاهد افزایش قیمتها در بازار بودیم.
شکوهی اضافه کرد: در پی صعود نرخ ارز به 14هزار تومان و بازگشت آن به کانال 12هزار تومان در یک ماه گذشته، قیمت خودرو ابتدا 20درصد افزایش یافت و سپس با کاهش نرخ ارز حدود 5 تا 10درصد ارزان شد.
این کارشناس خودرو به جهش سه برابری قیمت بنزین هم اشاره کرد و گفت: شوک اقتصادی ناشی از تغییر قیمت بنزین باعث بروز یکسری رفتارهای هیجانی در بازارهای مختلف از جمله خودرو شد، اما طی چند روز گذشته شاهد تخلیه این شوک از بازار خودرو و کاهش تدریجی قیمتها هستیم.
او تاکید کرد: بر این اساس اگر همانطور که رییس کل بانک مرکزی وعده داده بازار ارز مجددا به روزهای باثبات برگردد، قیمت خودرو نیز به قیمتهای قبل از افزایش هیجانی یک ماه گذشته بازخواهد گشت.
شکوهی درباره تاثیر افزایش نرخ بنزین بر قیمت خودروهای گازسوز نیز بیان کرد: همیشه وقتی نرخ بنزین تغییر میکند تقاضا و قیمت خودروهای گازسوز و دوگانهسوز افزایش مییابد اما این موضوع طبیعی است و تجربه ثابت کرده بعد از مدتی، با فروکش کردن هیجانات بنزین، هم تقاضا و هم قیمت این خودروها کاهش مییابد.
وی در پایان به کاهش معاملات در بازار خودروهای معمولی نیز اشاره کرد و افزود: از سال گذشته با افزایش بیش از حد قیمت خودرو ناشی از جهش چشمگیر نرخ ارز و نیز عدم هماهنگی رشد قیمتها با درآمد مردم، خودرو به کالاهای غیرقابل دسترس برای اقشار کم درآمد تبدیل شد؛ همچنین به خاطر جمع شدن فروش اقساطی، برخی مردم طبقه متوسط نیز قادر به خرید خودرو نیستند.
شکوهی گفت: اگرچه طی چند هفته گذشته تقاضا برای خودرو تا حدودی افزایش پیدا کرد، اما همانطور که گفته شد این تقاضا ناشی از رفتارهای هیجانی بوده و تداوم چندانی ندارد؛ از این رو پیشبینی میشود بازار خودرو تا پایان سال دچار رکود سنگینی خواهد شد.
اقتصاد آنلاین