میدل‌ایست آی: مصر در فکر قطع حمایت از حفتر است

میدل‌ایست آی: مصر در فکر قطع حمایت از حفتر است
پنج‌شنبه 3 بهمن 1398 - 14:56

یک پایگاه خبری به نقل از منابع مطلع از تحولات لیبی گزارش داد رئیس‌جمهور مصر در فکر قطع حمایت از سرکرده نیروهای ارتش ملی لیبی است.

العالم - لیبی

پایگاه خبری «میدل‌ایست آی» به نقل از یک منبع مطلع الجزیره‌ای گزارش داد دولت مصر احتمالا در حال بازنگری در حمایت خود از «خلیفه حفتر» سرکرده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی است.

به نوشته این پایگاه خبری، اطلاعات این منبع از سوی یک مقام دیپلماتیک مصری نیز مورد تایید قرار گرفته و این دیپلمات تصریح کرد که تماس‌ها بین قاهره و طبرق (محل استقرار نیروهای ارتش ملی لیبی) به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

بر این اساس، منبع الجزیره‌ای همچنین گفت که دولت مصر تصمیم گرفته پرونده حفتر را به ستاد اطلاعاتی ارتش ارجاع دهد و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر نیز اخیرا قرار ملاقات خود با حفتر را لغو کرده است.

میدل‌ایست آی نوشت شاید این جدایی احتمالی بین مصر و ارتش ملی لیبی است که حفتر را وا داشته تا از کشورهای دیگر مانند روسیه و یونان حمایت بطلبد.

یک منبع مصری نیز به این وبگاه گفت تحولات اخیر بین قاهره و طبرق، بخشی از تصویر بزرگتری است که نشان می‌دهد چرا حفتر حمایت السیسی را از دست داده است.

میدل‌ایست آی به نقل از این منبع نوشت: «مسئولان ارشد مصری از تهاجم [حفتر] به طرابلس بسیار ناراضی هستند زیرا آن را یک شکست نظامی می‌دانند... کارزار نه ماهه حفتر برای تصرف پایتخت، علی‌رغم حمایت مداوم متحدانش از جمله واشنگتن و چند ماه ناآرامی سیاسی در الجزائر که می‌توانست به نفع خودش استفاده کند، شکست خورده است».

این منبع در ادامه مدعی شد اگر نیروهای حفتر می‌توانستند پیروزی‌های نظامی محسوسی به دست بیاورند یا حداقل در عملیات خود پیشرفت کنند، کار ترکیه برای مداخله در لیبی بسیار سخت می‌شد؛ در عوض این درگیری در حال سوق دادن مصر و ترکیه به یک تقابل منطقه‌ای است.

به نوشته میدل‌ایست آی، منبع مذکور تصریح کرد: «تهاجم نظامی شکست خورده [حفتر] منجر به بی‌ثباتی نظامی بیشتری شده و کار تصرف طرابلس را علی‌رغم توازن فعلی قوا، برای [حفتر] ناممکن کرده است».

در پایان این گزارش با اشاره به تلاش مصر برای جایگزین کردن حفتر، امده است: «از نظر قاهره، حکم قطعی است: حفتر باید مسئولیت وخیم شدن اوضاع در لیبی و تهدید جنگ منطقه‌ای را بپذیرد و کنار برود. به گفته این منبع، مسئولان مصری به دنبال جایگزینی وی با یک فرمانده دیگر در ارتش ملی لیبی هستند».

لیبی در حال حاضر بین دو مرکز قدرت تقسیم شده است. یکی از آن‌ها دولت مستقر در طرابلس است که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت شناخته‌ و مورد حمایت ترکیه قرار دارد و دیگری دولتی که در شهر «طبرق» در شرق لیبی مستقر است و از سوی امارات عربی متحده، عربستان سعودی و چند کشور اروپایی از جمله روسیه حمایت می‌شود.

فارس

پربیننده ترین خبرها