العالم ـ لبنان
پایگاه خبری روزنامه مسیحی «جمهوریت» چاپ بیروت به نقل از ناصیف حتی نوشت: مردم، مقام ها و احزاب لبنان اتفاق نظر دارند که برخلاف طرح معامله قرن و مطابق با مصوبات نشست سران کشورهای عربی در بیروت، پناهندگان فلسطینی باید به کشور خود بازگردند.
در نشست بیروت که ۲۰۰۲ میلادی برگزار شد، سران عرب اسکان دایم پناهندگان فلسطینی را در کشورهای میزبان مانند لبنان، اردن و سوریه رد و بر بازگشت آنان مطابق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کردند.
۵۰۰ هزار پناهنده فلسطینی در اردوگاه عین الحلوه و المیه میه در جنوب، الجلیل در شرق، برج البراجنه، صبرا و شتیلا در مرکز و نهرالبارد و البداوی در شمال لبنان زندگی و در بخش خدمات، کار می کنند.
وزیر خارجه لبنان در نشست قاهره گفت: باید از همه ی راه و روش ها برای کمک به فلسطین و موضع یکسان ملت و حکومت خودگردان در رویارویی با معامله قرن استفاده کرد.
ناصیف حتی خاطر نشان کرد: موضع لبنان روشن و ثابت است و آن اجرای قطعنامه های ۱۹۴، ۲۴۲، ۲۶۷، ۴۶۵ و ۴۷۸ شورای امنیت سازمان ملل در موضوع بازگشت پناهندگان، تشکیل دولت مستقل به پایتختی قدس شرقی، بین المللی بودن بیت المقدس و تعلق آن به پیروان ادیان توحیدی، خروج اسراییلی ها از سرزمین ۱۹۶۷ میلادی و حق تعیین سرنوشت برای ملت فلسطین است.
وی با بیان این که فلسطین تنها نیست، تاکید کرد: نمی توان با قطعنامه های بالا بازی کرد و طرح معامله قرن عواقب خطرناکی برای فلسطین و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه به ویژه کشورهای میزبان پناهندگان فلسطینی دارد.
به گزارش ایرنا، بر اساس بندهای طرح معامله قرن که سه شنبه هشتم بهمن ۹۸ در واشنگتن رونمایی شد ۴۰ درصد زمین های کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی اشغال و مقاومت فلسطین خلع سلاح خواهد شد. شهر قدس پایتخت رژیم اسراییل خواهد بود و بخش هایی از کرانه باختری که در آن ها شهرک های یهودی نشین ساخته شده به این رژیم الحاق می شود.
هم چنین پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دایم بگیرند.