العالم ـ آمریکا
"مت گیتز" روز یکشنبه در گفتوگویی با تلویزیون "فاکس نیوز" با اعلام حمایت از این قطعنامه گفت: نمی خواهم رئیس جمهوری دیگری در این کشور وارد جنگ شود و برای چند دهه ما را درگیر جنگ کند.
با این حال وی اذعان کرد: این قطعنامه دست رئیس جمهوری را در برابر ایران نمیبندد. اگر رئیس جمهوری تشخیص دهد، میتواند دست به اقدام پیشگیرانه علیه ایران بزند.
ماه گذشته، مجلس نمایندگان در کنگره قطعنامه مشابهی را با 224 رای موافق در برابر 194 رای مخالف تصویب کرد. تنها سه جمهوریخواه به صف اکثریت دموکرات پیوسته و به این قطعنامه رای دادند.
یکی از آن جمهوری خواهان، مت گیتز است که از متحدان نزدیک ترامپ و حامیان وی در حزب بوده است.
در پی رأی مجلس نمایندگان در ماه گذشته، وی به پولیتیکو گفته بود فکر میکند به دلیل رای وی به این قطعنامه، او از جریان گفتوگوها و رایزنیهای تیم رئیس جمهوری درباره محاکمه استیضاح او کنار گذاشته و به این ترتیب از رای وی انتقامجویی شده است.
به گزارش ایرنا، مجلس سنای آمریکا هم پنج شنبه گذشته قطعنامهای دوحزبی را تصویب کرد که به موجب آن رئیس جمهوری آمریکا بدون مجوز کنگره حق استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد.
در این قطعنامه که با ۵۵ رای موافق و ۴۵ رای مخالف تصویب شد، تصریح شده است کنگره هیچ وضعیت جنگی را نسبت به ایران اعلام نکرده است و مجوز قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران هم به تصویب نرسیده است.
این قطعنامه همچنین مجوز ۲۰۰۱ برای استفاده از نیروی نظامی علیه عاملان حمله ۱۱ سپتامبر و مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه عراق در سال ۲۰۰۲ را محملی برای مجوز استفاده از زور علیه ایران نمی داند.
تحلیلگران می گویند با وجود اینکه قطعنامه کنگره فشار مخالفان جنگ علیه ترامپ را افزایش میدهد، اما رئیس جمهوری آمریکا میتواند با بهانهتراشی و ابزار تبلیغاتی زمینه گمراه سازی افکار عمومی و برخورد نظامی با ایران را فراهم آورد.