العالم ـ ایران ـ سیاسی
در این نامه راه های گسترش روابط بررسی و حسن روحانی، خواهان گسترش روابط تهران و بیروت شده است.
لاریجانی امروز (دوشنبه) با عون در کاخ بعبدا در شرق بیروت دیدار و بر موضع ایران مبنی بر لزوم بازگشت پناهندگان فلسطینی و پناهجویان سوری به وطنشان و نیز رد اسکان دایم آنان در لبنان تاکید کرد.
اسکان دایم پناهندگان فلسطینی و پناهجویان سوری در لبنان بر خلاف مفاد قانون اساسی این کشور و نیز قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه ۱۴۹ است که خواهان بازگشت پناهندگان به کشورشان شده است.
۵۰۰ هزار پناهنده فلسطینی از جمله طرفداران جنبش ملی آزادیبخش فلسطین (فتح) و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در اردوگاه های رشیدیه، عین الحلوه و المیه و میه در جنوب، صبرا ، شاتیلا، مار الیاس و برج البراجنه در مرکز، الجلیل در شرق ، البداوی و البارد در شمال لبنان زندگی می کنند.
هم چنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار پناهجوی سوری در لبنان زندگی و در بخش خدمات این کشور کار می کنند.
میشل عون ۲۳ بهمن تاکید کرد: مطابق آمار بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ورود و حضور آوارگان سوری در لبنان تاکنون ۲۵ میلیارد دلار برای کشور ما هزینه داشته است.
لاریجانی و عون در دیدارشان در کاخ بعبدا درباره وضعیت منطقه ی خاورمیانه، پیشروی های تازه ارتش سوریه در استان های حلب و ادلب، اهمیت ثبات و امنیت در این کشور، وضعیت آوارگان و همچنین اوضاع کنونی ایران و لبنان تبادل نظر کردند.
علی لاریجانی به رییس جمهوری لبنان برای تشکیل دولت جدید این کشور تبریک گفت و اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران آماده کمک به لبنان برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور است.
رییس مجلس افزود: ایران و لبنان می توانند مبادلات تجاری و مالی را توسعه دهند و در صنعت آب و برق و گاز، عرصه های کشاورزی، حوزه های نفت و پتروشیمی همکاری مستقیم یا چندجانبه داشته باشند.
وی آمادگی ایران را برای همکاری علمی، فنی، دانشگاهی و فرهنگی با لبنان اعلان کرد.
به گزارش ایرنا، لاریجانی هم چنین امروز با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله، نبیه بری رییس مجلس و حسان دیاب نخست وزیر لبنان در بیروت دیدار و در باره مسایل منطقه ای و دوجانبه گفت وگو کرد.
وی قرار است دوشنبه شب در محل سفارت ایران در لبنان با رییسان احزاب و گروه های فلسطینی گفت وگو و در کنفرانس خبری شرکت کند.
علی لاریجانی یکشنبه شب برای سفر رسمی یک روزه به لبنان در صدر هیاتی از دمشق وارد بیروت شد.