العالم _ علمی
به گزارش العالم، در ترکیه، که بیش از 250 هزار شهروند چینی مقیم هستند، تاکنون آمار مبتلایان به ویروس کرونا اعلام نشده است، در حالیکه در شبکههای اجتماعی ویدیویی از یکی بیمارستانها منتشر شده که وجود چند مورد مبتلا یا مشکوک به کرونا را نشان میدهد. اظهارنظرهای درباره اسم این بیمارستان و پنهانکاری درباره اخبار مبتلایان مطرح شده و فعالان مجازی این سوال را پرسیدهاند: "Korona Virüsü Türkiye'ye sıçradı mı?" آیا ویروس کرونا به ترکیه رسیده است؟
از سوی دیگر، در حالیکه امارات فقط به ذکر آمار مبتلایان به این ویروس بسنده و اعلام کرده است که از میان 13 مورد مبتلا، 3 نفر بهبود یافتهاند، اخباری وجود دارد که نشان میدهد در این کشور دستکم 50 نفر مبتلای قطعی به این ویروس شناسایی شدهاند و شمار فوتیها 18 نفر است.
همچنین اخبار رسیده از پاکستان حاکی از آن است که دهها نفر به این ویروس مبتلا شدهاند ولی بیمارستانها اخبار آن را افشا نمیکنند. حتی طبق این گزارشها، شماری از مبتلایان به این ویروس فوت کردهاند. همزمان، وزیر بهداشت این کشور از فوت دانشجویان پاکستانی که از چین بازگشتهاند، خبر داده است.
وضعیت در ترکمنستان و افغانستان نیز اینگونه است و خبرها و تصاویری در شبکههای از مبتلایان به این ویروس در کشورهایی منتشر شده است که در اینباره سکوت کردهاند.
این در حالی است که ایران با شفافیت کامل آمار مبتلایان به این ویروس و فوتیها بر اثر آن را اعلام کرده و در حتی تدابیر پیشگیرانهای برای جلوگیری از شیوع این ویروس اتخاذ کرده است.
در این میان، رسانههایی که بهویژه تحت حمایت مالی عربستان سعودی هستند سعی دارند با روشهای مختلفی این موضوع را القا کنند که چین ، ایران و کره منشأ ویروس کرونا هستند در حالی که عربستان سعودی جز اولین کشورهایی بوده که این ویروس در آن شماری قربانی برجای گذاشته است. در واقع بر اساس رتبهبندی کشورهای دچار به ویروس کرونا، ایران در رده آخر قرار دارد. این رتبهبندی به این شرح است: چین، عربستان سعودی، کره، آمریکا، فلسطین اشغالی، ایتالیا، امارات، ایران و لبنان( یک مورد مبتلای قطعینشده به کرونا).