العالم - آسیا
به گزارش روز سه شنبه شبکه خبری "ایندیا تودی"، هند روز یکشنبه شاهد " قرنطینه داوطلبانه" به مدت ۱۴ ساعت بود تا مردم دوری اجتماعی را تجربه کرده و از انتقال ویروس کرونا به یکدیگر جلوگیری کنند.
در همین روز مقامات هندی در ۲۲ ایالت اعلام کردند که در ۷۵ منطقه این کشور تا پایان ماه (۳۱ مارس) منع رفت و آمد برقرار می شود. در طول این مدت تنها خدمات ضروری در هند فعال هستند و رفت و آمدهای عمومی بسیار محدود می شود.
این درحالی است که روز گذشته دولت ها در ۱۳ ایالت هند از منع کامل رفت و آمد در این مناطق تا پایان ماه خبر داده بودند.
در جامو و کشمیر که تاکنون ۱۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است، مقامات منع کامل رفت و آمد وضع کرده اند. در دهلی نو پایتخت هند ۸۵ درصد از جمعیت در قرنطینه خانگی قرار دارند. خیابان های شلوغ این کلان شهر اکنون تقریبا خالی از ترافیک شهری است و تمام مراکز خرید و اداره های دولتی و خصوصی تعطیل می باشند.
گسترش شیوع ویروس کرونا همچنین معترضان به اصلاحات قانون شهروندی را وادار کرده است تا در چندین شهر، محل اجتماع در خیابان ها را ترک کرده و به خانه های خود باز گردند.
روز گذشته پلیس با حضور در منطقه شاهین باغ واقع در جنوب دهلی، مسیری که توسط معترضان در سه ماه گذشته مسدود شده بود را باز کردند.
در سایر ایالت های هند مانند بیهار و پنجاب محدودیت های سختگیرانه تری اعمال شده است. پلیس در خیابان ها حضور دارد و نقض کنندگان قوانین را بازداشت می کند.
مقامات هندی همچنین اعلام کردند که به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، تعداد زیادی از زندانیان آزاد خواهند شد. روز گذشته مقامات زندان تیهار در دهلی نو که بزرگ ترین زندان جنوب آسیا محسوب می شود، اعلام کردند که به زودی ۳ هزار زندانی را آزاد می کنند.
کارشناسان هشدار داده اند که موارد ابتلا به ویروس کرونا در هند، با سرعتی که در مراحل اولیه شیوع این بیماری در سایر کشورها مشاهده شده است، رو به رشد است.
هند با جمعیت بیش از 1.3 میلیارد نفر در تلاش است تا با منابع محدود با این ویروس فراگیر مبارزه کند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید۱۹» از ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت.
علایم این ویروس ۸۰ درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت می کند. در حالی که نخستین علایم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد، سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر میشود، در مراحل بعدی باعث ذات الریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار زیر نظر پزشکان در قرنطینه است.