العالم - آمریکا
«سیروس عسگری» پزشک ایرانی که علیرغم تبرئه شدن از نقض تحریمهای ایران در دادگاه آمریکا، هنوز در بازداشتگاه به سر میبرد، میگوید مأموران آمریکایی از ارائه ماسک و مواد ضد عفونیکننده به زندانیها امتناع میکنند.
عسگری در مصاحبه با خبرنگار روزنامه «گاردین»، ضمن اشاره به وضعیت آلوده و پر ازدحام بازداشتگاههای «پلیس مهاجرت و گمرک ایالات متحده» (با نام اختصاری آیس)، گفت مأموران این سازمان تقریبا هیچ اقدامی برای مقابله با شیوع ویروس «کووید۱۹» در این مکانها انجام نمیدهند و بیماران مبتلا را به حال خودشان رها میکنند تا بمیرند.
این پزشک ۵۹ ساله ایرانی، توضیح داد: «تاسیسات بازداشتگاه آیس در الکساندریا در [ایالت] لوئیزیانا هیچ تدابیر نظافتی پایه هم ندارد و دائم بازداشتیهای جدید از سراسر این کشور بدون هیچ استراتژی برای کاهش تهدید کووید۱۹ به آنجا آورده میشود».
عسگری که بهصورت تلفنی از بازداشتگاه آیس در الکساندریا با گاردین صحبت میکرد، ادامه داد: «تنها گزینه امن [برای جلوگیری از شیوع کرونا] تعطیلی کل این تاسیسات به دلیل شرایط اسفناک آن است. این بازداشتگاه، مکانی با ۴۰۰ تختخواب است که افراد در آن نباید بیش از ۷۲ ساعت بازداشت باشند و در واقع ایستگاه پایانی پیش از اخراج (دیپورت) شدن [از آمریکا] است».
وی با بیان اینکه به دلیل شیوع جهانی کرونا و توقف بسیاری از پروازهای بینالمللی، اداره پلیس مهاجرت و گمرک آمریکا (آیس) بازداشتیها را برای چندین روز در تاسیسات خود نگه میدارد و به افراد جدید که عموماً در فضای بیرونی در معرض ابتلا به کرونا قرار داشتند، کیسه خوابهای نامناسب ارائه میکند.
این پزشک ایرانی درباره وضعیت فجیع بازداشتگاههای آیس در آمریکا نکات زیر را به صورت موردی بیان کرد:
بازداشتیها هیچ دسترسی به ماسک و مواد ضد عفونیکننده ندارند.
این تاسیسات از نظافت معمول تختها یا مکانهای خواب برخوردار نیست.
وی علیرغم سابقه بیماری تنفسی، برای دو هفته حتی اجازه استفاده از ماسک شخصی خودش را نیز نداشت.
بازداشتیها با مشکل نظافت مواجه هستند و تاسیسات نیز بوی تعفن میدهد.
به دلیل اینکه بازداشتگاه الکساندریا برای نگهداری موقت افراد استفاده میشود، هیچگونه خدمات لباسشویی در آن ارائه نمیشود.
نه تنها دستورالعملهای فاصلهگذاری فیزیکی، بلکه هیچکدام از اصول بهداشتی درباره ویروس کرونا رعایت نمیشود.
عسگری، دانشآموخته رشته «مهندسی و علم مواد»، در ماه نوامبر به اتهام بیاساس سرقت اطلاعات محرمانه تجاری مرتبط با فعالیتهای خودش در دانشگاه «اوهایو»، متهم شد اما دولت آمریکا نتوانست در دادگاه اتهامات علیه وی را ثابت کند و بدین ترتیب او مبری شد.
وی از روز دهم مارس (۲۰ اسفند ۹۸) به بازداشتگاه الکساندریا منتقل شده و خواستار بازگشت به ایران است اما مأموران آیس اجازه استفاده وی از پرواز بازگشت یا حتی آزادی موقت برای دیدار با خانواده خود در آمریکا را نمیدهند.
فارس