مأمور تشکیل کابینه عراق:

نیازی به نظامیان خارجی نیست/ خصومتی با ایران ندارم/ ایران از نظر نظامی و اقتصادی به عراق کمک کرده است

نیازی به نظامیان خارجی نیست/ خصومتی با ایران ندارم/ ایران از نظر نظامی و اقتصادی به عراق کمک کرده است
دوشنبه 18 فروردين 1399 - 13:45

نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه عراق همزمان با درخواست برای جلسه رأی اعتماد، در سخنانی ضمن تاکید بر ضرورت عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از کشورش و اشاره به کمک‌های ایران به عراق، تاکید کرد: «خصومتی با ایران ندارم.»

العالم - عراق

«عدنان الزرفی» نامزد فعلی تشکیل دولت عراق که دیروز از پارلمان خواست برای جلسه رأی اعتماد به کابینه او زمان مشخص کند، همزمان در مصاحبه‌ای از ضرورت خروج نیروهای خارجی از عراق گفت و اعلام کرد که با ایران هم خصومتی ندارد.

اما همزمان با این اقدامات الزرفی، گروه‌های سیاسی شیعی همچنان بر رد الزرفی تأکید و برای تعیین نامزدی دیگر برای تشکیل کابینه رایزنی می‌کنند.

ادعای داشتن حمایت اکثریت نمایندگان عراقی

عدنان الزرفی در گفت‌وگوی اختصاصی یکشنبه‌شب با شبکه ماهواره‌ای «العراقیه» خود را منتخب گروه‌های سیاسی شیعی اعلام کرد و گفت: من از اعضای پارلمان عراق هیچ اعتراضی درباره نخست‌وزیری خود نشنیدم و تایید اکثریت آنها را دارم. به همین دلیل نیز از پارلمان خواستم تا نشستی فوری برای رأی‌گیری درباره کابینه [پیشنهادی‌ام] برگزار کند.

وی تصریح کرد: من از سوی فراکسیون‌های حکمت و صادقون برای تصدی پست نخست‌وزیری در کمیته هفت‌نفره انتخاب شدم و ده‌ها نفر از نمایندگان عراقی در نشست تفویض حکم نخست‌وزیری به من، حضور داشتند. جریان صدر نیز از تشکیل این دولت حمایت می‌کند و موضع آن در قبال ماموریت من مثبت است.

تماس با کشورهای مختلف برای کسب حمایت آنها در مسیر مبارزه با کرونا

نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه عراق افزود: ما هنوز در وزارت‌خانه‌های خود از پتانسیل‌های لازم برای بازگرداندن روند اقتصادی به مسیر خود پس از شیوع ویروس کرونا در کشور برخورداریم. تماس‌های متعددی با کشورهای مختلف برای دریافت حمایت پزشکی آنها در راستای مهار شیوع این ویروس در عراق برقرار کرده‌ام.

وعده انجام عمل جراحی بر روی اقتصاد عراق

وی تاکید کرد: همچنین با سفرای کشورهای عضو دایم شورای امنیت و گروه ۱+۵ برای دریافت ضمانت‌های لازم در راستای پیشرفت اقتصادی عراق بدون هرگونه دخالت در امور داخلی کشورمان، دیدار کرده‌ام. ما به دنبال ایجاد یک وضعیت جدید در عرصه عراق هستیم که از اقتصاد کشور آغاز می‌شود. ما یک عمل جراحی بر روی اقتصاد کشور انجام خواهیم داد که ممکن است عوارضی سه‌ماهه داشته باشد اما در نهایت نتیجه و تاثیر آن مثبت خواهد بود.

وعده مبارزه با فساد

نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه عراق که برخی قانونی بودن انتخاب او برای این پست را زیرسوال می‌برند، گفت: درآمدهای نفتی متعلق به ملت عراق است اما شاهد فساد و هدررفت آن هستیم.ما از مبارزه با فساد آغاز خواهیم کرد و با هرکسی که بخواهد مقابل ما در این امر قرار گیرد، برخورد خواهیم کرد.

وعده عدم دریافت هزینه قبوض برق اقشار کم درآمد

وی در ادامه وعده‌های خود گفت: من در مقابل شما تعهد می‌دهم که هیچ هزینه‌ای بابت قبوض برق از خانواده‌های فقیر و اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر و بازنشستگان دریافت نکنم. اکنون فرصت مناسب برای تصحیح اشتباه‌های گذشته به وجود آمده است.

حمایت از تظاهرات‌های عراق

عدنان الزرفی از تظاهرات‌ها و اعتراض‌های مردمی علیه عملکرد دولت‌های پیشین عراق حمایت کرد و وعده داد که با تمام توان و نفوذش از مطالبات معترضان حمایت کند.

تکذیب دست داشتن در ناامنی‌های جنوب عراق

وی درباره اتهامات وارده به خود درباره ایجاد هرج و مرج در استانهای جنوبی عراق، گفت: من قاطعانه هرگونه دخالت در ایجاد ناامنی و هرج و مرج در استانهای جنوبی عراق را تکذیب می‌کنم. من به عنوان استاندار نجف کار کرده‌ام و گروه های سیاسی کشور را فریب نخواهم داد و به آنها خیانت نخواهم کرد.

حمایت از تغییر فعالیت آمریکا در عراق از نظامی به اقتصادی

نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه عراق که اخیرا برنامه دولت خود را به پارلمان ارائه کرده و هیچ بندی را در این برنامه به اجرای طرح مصوب پارلمان درباره اخراج نظامیان خارجی از کشور اختصاص نداده، گفت: من به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور عراق را نخواهم داد. ائتلاف بین‌المللی برای کمک در روند مبارزه با داعش وارد عراق شده و اجازه هیچ عملیات دیگری ندارد.

وی افزود: من از سفیر آمریکا در بغداد خواستم تا برنامه عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق را ارائه کند و وی وعده داد که نیمی از نیروهای آمریکایی عراق را ترک کنند و بقیه در سال آینده کشور ما را ترک کنند. ما خواستار یک ارتش ملی عراقی هستیم که وطن‌دوست باشد.

عدنان الزرفی گفت: باید وارد مرحله جدیدی شویم. آمریکایی‌ها همپیمانان ما هستند و در جنگ با داعش سهیم بودند و ما این را انکار نمی‌کنیم اما عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی برای ما مهم است. ما نیازی به حضور نیروهای خارجی در کشور نداریم و نیروهای ما می‌توانند از کشور دفاع کنند. ما می‌خواهیم که فعالیت آمریکا در عراق از نظامی به اقتصادی تبدیل شود. زیرا در مرحله کنونی حضور نیروهای نظامی خارجی برای ما فایده‌ای ندارد.

اذعان به حمایت‌های اقتصادی و نظامی ایران به عراق

وی درباره موضعش در قبال ایران گفت: هیچ خصومتی با ایران ندارم و حق وتوی ایرانی نیز وجود ندارد. ایران از نظر نظامی و اقتصادی به عراق کمک کرده است. من نامزد پیشنهادی نمایندگان عراقی برای تصدی نخست‌وزیری بودم نه ایران یا هر کشور خارجی دیگر. ایران کشور دوست و همسایه ماست و ما کسانی را که به کشورمان کمک کرده‌اند، فراموش نمی‌کنیم.. به ایران احترام می‌گذاریم اما ما می‌بایست کشوری حقیقی به دور از هرگونه دخالت خارجی باشیم همان‌گونه که در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نمی‌کنیم.

وعده ایجاد تغییرات ریشه‌ای در اقتصاد و خدمات‌رسانی عراق

نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه عراق با اذعان به این مسئله که ماموریت اصلی او برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق و پاسخگویی به این خواست اصلی تظاهرات‌کنندگان است، گفت: من به همه ثابت خواهم کرد که عدنان الزرفی مردی است که می‌تواند تغییرات اساسی در اقتصاد و خدمات‌رسانی ایجاد کند و عراق را از درگیری‌ها و جنگ‌ها دور کند. عراق آینده با عراق پیش از اول اکتبر تفاوت خواهد داشت.

توضیح درباره ساختار کابینه

وی درباره ساختار کابینه‌اش توضیح داد که اغلب اعضای کابینه او از کارمندان دولت و نخبگان هستند. پس از تعیین زمان برگزاری نشست رأی اعتماد به کابینه جدید از سوی پارلمان و ۴۸ ساعت پیش از برگزاری این نشست، اسامی به نمایندگان مجلس ارائه خواهد شد.

بعد از آنکه عادل عبدالمهدی یک ماه پس از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق استعفا کرد و بعد از آن، محمد العلاوی هم نتوانست به دلیل اختلاف با احزاب سیاسی کابینه جدید عراق را شکل دهد، برهم صالح رئیس جمهور عراق،‌ اواخر اسفند با نادیده گرفتن حق فراکسیون اکثریت در انتخاب نخست‌وزیر و نیز زیر سوال بودن صلاحیت دادگاه فدرال در صدور حکم مختار بودن او به انتخاب نخست‌وزیر، عدنان الزُرفی، را نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه معرفی کرد.

شمار زیادی از شخصیت‌های سیاسی شیعه عراق از همان ابتدا به این انتخاب اعتراض کردند و ضمن اشاره به نقض‌های صورت گرفته علیه قانون اساسی، الزرفی را فردی نزدیک به آمریکا و مخالف گروه‌های مقاومت و الحشد الشعبی توصیف کردند.

داشتن تابعیت آمریکایی و اقدامات او در دوران استانداری نجف اشرف از دیگر دلایل مخالفت‌های شدید علیه او از سوی گروه‌های سیاسی عراق بود و حتی شماری از مردم عراق در استانهای بغداد و نجف اشرف در اعتراض به این انتخاب به خیابان‌ها آمدند و علیه الزرفی شعار سر دادند و خواستار عزل او از این ماموریت شدند.

فارس

پربیننده ترین خبرها