کانادا بار دیگر به عربستان سلاح می‌فروشد/ قربانی شدن «اصول» برای «مشاغل»

کانادا بار دیگر به عربستان سلاح می‌فروشد/ قربانی شدن «اصول» برای «مشاغل»
شنبه 23 فروردين 1399 - 08:01

به نوشته واشینگتن‌پست، با تصمیم کانادا برای از سرگیری فروش سلاح به عربستان سعودی، دیگر از آن شعارهای عوام‌فریبانه و «تعهد به اصول» خبری نیست.

العالم - عربستان سعودی

وب‌سایت روزنامه واشینگتن‌پست در مطلبی نوشت: درحالی‌که کرونا توجه جهان را به خود جلب کرده است، کانادا تصمیم گرفت فروش سلاح به رژیم قصاب حاکم بر عربستان سعودی را از سر گیرد. این تصمیم نشان می‌دهد کانادا مایل است «اصول» خود را فدای مباحث مرتبط با مشاغل کند -- البته شاید با اندکی شفافیت بیشتر و با نظارت یک گروه مشاور در امور اسلحه.

به نظر می‌رسد کرونا فرصت خوبی را در اختیار لیبرال‌های کانادا قرار داد تا در قبال صادرات ماشین‌های مرگ بیشتری به عربستان سعودی چراغ سبز نشان دهند.

کانادا در سال ۲۰۱۸ و در پی قتل جمال خاشقچی -- رروزنامه‌نگار منتقد سعودی -- در کنسولگری عربستان در استانبول، صادرات سلاح به ریاض را برای مدتی نامعلوم متوقف کرده بود. قوانین کانادا به صراحت بر نکته زیر تأکید می‌ورزند: «کالا‌های کانادایی را نمی‌توان به مناطقی صادر کرد که در آن‌ها ریسک جدی استفاده از آن‌ها برای انجام یا تسهیل نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر و ترویج خشونت وجود دارد.»

حالا چه چیزی تغییر کرده است؟ درحالی‌که بنا بر تأیید سازمان‌های بین‌المللی عربستان به جنایات خود در یمن ادامه می‌دهد، دولت کانادا ظاهراً مخالف این برداشت است که صادرات سلاح به عربستان می‌تواند تبعاتی منفی به همراه داشته باشد. اما حالا حداقل وزرای امور خارجه و امور بازرگانی کانادا زبان به اعترافی تلخ گشوده اند: «می‌توانیم تأیید کنیم که لغو این قرارداد ۱۴ میلیارد دلاری و یا تغییر در بندهای آن می‌توانست دولت را میلیاردها دلار متضرر کند -- حتی به اندازه خودِ قرارداد.»

آن‌ها می‌افزایند «این وضع می‌توانست شغل‌های هزاران کانادایی را تهدید کند -- آن هم نه فقط در جنوب‌غربی آنتاریو، بلکه در تمامی زنجیره تأمین ادوات دفاعی مشتمل بر صدها مرکز کوچک و بزرگ.»

بنابراین، قرارداد فوق، که تحت پوشش کرونا با مردم کشور و جهانیان به اشتراک گذاشته شده است، به معنای عرضه مرگ و نابودی به خارج از کشور در ازای حفظ مشاغل در خانه است. دولت کانادا باید از این تصمیمش شرمسار باشد و کانادایی‌ها هم باید در قبال تصمیم دولتشان شرمساری را احساس کنند. این تصمیم نادرست و غیر اخلاقی است و باید در آن تجدیدنظر شود. همچنین در این اثنا کانادایی‌ها باید مراقب تضادی که درباره «تعهد به اصول» و «آزموده شدن این تعهد» می‌شنوند باشند.

پربیننده ترین خبرها