نقوی حسینی:

برگشت سیروس عسگری قطعی است/ بازداشت ۵ ایرانی توسط آمریکا به اتهام فعالیت‌های نظامی

دوشنبه 15 ارديبهشت 1399
23:07
برگشت سیروس عسگری قطعی است/ بازداشت ۵ ایرانی توسط آمریکا به اتهام فعالیت‌های نظامی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق توضیحات نماینده وزیر خارجه بازگشت سیروس عسگری دانشمند ایرانی زندانی درآمریکا قطعی بوده و مشکلات از سر راه برداشته شده است.

العالم _ایران / سیاسی

سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کمیسیون امنیت ملی در این جلسه به بررسی آخرین وضعیت دکتر عسگری دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا و شرایط آزادی او با حضور مسوولان دستگاه‌های مختلف پرداخت. همسر دکتر عسگری نیز دعوت شده بود اما به علت بیماری و مساعد نبودن حالشان امکان حضور پیدا نکرد.

وی با اشاره به صحبت های ذوالنور رئیس کمیسیون گفت:‌ آقای ذوالنور با اشاره به آخرین وضعیت سیروس عسگری دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا بیان کرد که تعدادی از شهروندان ایرانی از سوی قدرت‌های سلطه‌گر و به ویژه آمریکایی‌ها به بهانه‌های مختلف بازداشت شدند که از جمله آنها دکتر سیروس عسگری دانشمند ایرانی در اسارت آمریکایی‌ها بوده و مطابق اطلاعات ما در زندان های آمریکا دچار بیماری کرونا شده است. علاوه بر نگرانی درباره سلامتی و جان ایشان سوال اصلی این است که گناه یک دانشمند متخصص چیست؟

نقوی حسینی به صحبت های نماینده وزارت خارجه در این جلسه اشاره کرد و گفت: نماینده وزارت خارجه گفت که دکتر عسگری از نخبگان و متخصصان کشور است و بنا بر آخرین خبر دیروز قرار بود تست کرونا گرفته شود و در صورت منفی بودن تست، قطعا سریعا به ایران باز گردانده می شوند. ایشان مبتلا به بیماری قلبی است و مشکلات سفر هم باید رعایت شود. به نظر می رسد بازگشت ایشان قطعی شده و موانع و مشکلات از سر راه برداشته شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: طبق توضیحات داده شده دکتر عسگری به آمریکا رفت و آمد داشته و تحصیلات او آنجا بوده، فرزندانش آنجا هستند و دارای ویزای توریستی است.

وی بر همین اساس اضافه کرد: در همین ایام پروژه‌ای هم گرفته ولی آمریکایی‌ها خصمانه برخورد کردند چرا که ایشان در دادگاه های آمریکا تبرئه شده بود. در آن ایام وزارت خارجه حمایت‌ها و کمک‌های زیادی کرد تا در نهایت آبان ماه سال قبل تبرئه شد ولی خباثت آمریکا و برخی عوامل دیگر مانع سفر ایشان به ایران شد که اخیرا حل شده است. نماینده وزارت خارجه این موضوع را هم گفت که افراد دیگری غیر از دکتر عسگری نیز در آمریکا یا سایر کشورها به همین مشکلات گرفتار شدند.

وی ادامه داد: در ادامه این جلسه معاون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با ارائه گزارشی گفت که متاسفانه تعدادی از اتباع ما در سایر کشورها گرفتار هستند. ما در حوزه دفاع بیش از ۳۰ مورد داشتیم که به دلیل رفتار خصمانه آمریکایی‌ها گرفتار شده بودند البته با همکاری دستگاه‌های مربوطه جهت حل مشکل آنها تلاش‌های موثری صورت گرفت و وزارت امور خارجه در این زمینه نهایت تلاش و همکاری را دارند؛ اوهمچنین بیان کرد که در حال حاضر حدود پنج نفر به اتهام فعالیت های نظامی و دفاعی و بهانه های بیهوده اسیر هستند و بازداشت شدند. دکتر عسگری مورد بغض و دشمنی قرار گرفت و اتهامات بیهوده‌ای در زمینه فعالیت‌های غیر قانونی به وی وارد کردند که البته از همه اتهامات تبرئه شده است.

نقوی حسینی ادامه داد: در این جلسه نماینده وزارت اطلاعات نیز گزارشی از رویکرد خصمانه و دشمنانه آمریکایی‌ها علیه اتباع و شهروندان ایرانی ارایه کرد به ویژه برخورد آنها با کسانی که در انتقال تکنولوژی نقش داشتند چه ایرانی‌هایی که خارج از کشور ساکن بوده و آمد و رفت هم حتی نداشتند تا کسانی که سفر می کردند. در این زمینه آمریکایی‌ها از سرویس های اطلاعاتی سایر کشورها نیز استفاده می‌کنند؛ نماینده وزارت اطلاعات بیان داشت که در مورد سیروس عسگری نیز همین برخورد خصمانه صورت گرفت، وی از نخبگان و دانشمندان موثر کشورمان هستند که مشکل ایشان حل شده است اما آمریکایی ها به بهانه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران افرادی را تحت تعقیب قرار داده یا بازداشت کردند.

نقوی حسینی بیان کرد: ذوالنور در پایان جلسه گفت که دشمنی قدرت‌های سلطه‌گر مثل آمریکا طبیعی است که به خصومت و دشمنی خود ادامه دهد. جمهوری اسلامی در حال پیشرفت چشمگیری در حوزه علم و تکنولوژی است و به همین جهت همه دستگاه ها باید تمهیداتی را تدارک ببینند که تامین نیازها با کمترین هزینه صورت پذیرد و اگر شهروندی و اتباعی از کشور ما گرفتار این خصومت ها و دشمنی ها شدند باید مورد حمایت قرار گیرند و در جهت نجات، حمایت و جبران خسارات اقدامات لازم صورت پذیرد. قانون هم در این زمینه داریم و کمیسیون حمایت می کند.

0% ...

آخرین اخبار

عضو انصارالله: پاسخ حمله به فرودگاه صنعا ویرانگر خواهد بود


ورود پلیس ضدتروریسم به پرونده مرگ مقام پیشین دولت انگلیس


فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد


پزشکیان: هرگونه تعهدات جدید برای حوزه سلامت باید دارای پشتوانه مالی باشد


اظهارات ترامپ درباره بازگرداندن محاصره دریایی ایران


گزارش العالم از سفر نخست وزیر عراق به آمریکا با دستور کار اقتصادی +فیلم


اعلام مرز‌های خروجی و ورودی اتباع برای مراسم اربعین


اقدام خصمانه لندن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی


ویدیوگرافیک/ از جهان عرب تا اروپا؛ رهبر شهید ایران فراتر از مرزها بر دلهای آزادگان جهان


بسته شدن مجدد تنگه هرمز، ۲۲ تیر ۱۴۰۵+ فیلم