موشک ماهواره بر لانگ مارچ چین؛ نخستین ماموریت پرواز با موفقیت کامل/ سقوط موشک فضایی ۱۸ تنی چین با قابلیت بازگشت به زمین در ساحل آفریقا/ گام پکن برای ماموریت مرحله سوم پروژه فضایی سرنشین دار

جمعه 26 ارديبهشت 1399
16:21
موشک ماهواره بر لانگ مارچ چین؛ نخستین ماموریت پرواز با موفقیت کامل/ سقوط موشک فضایی ۱۸ تنی چین با قابلیت بازگشت به زمین در ساحل آفریقا/ گام پکن برای ماموریت مرحله سوم پروژه فضایی سرنشین دار موشک لانگ مارچ بی‌۵ که با ۸۴۹ تن وزن روز 16 اردیبهشت از سکوی "ون چانگ" واقع در جزیره جنوبیِ هاینانِ چین راهی فضا شد و توانست ۸ دقیقه بعد سفینهٔ بی‌سرنشین خود را در ارتفاع ۸ هزار کیلومتری به مدار زمین برساند، حالا تارنمای "اسپیس" که رویدادهای هوا فضا را گزارش می کند نوشته قطعه ای از این موشک که هفته گذشته به فضا پرتاب شده پس از اتمام ماموریت خود به صورت غیر قابل کنترلی به سمت زمین سقوط کرده و در سواحل موریتانی به درون آب افتاده است.

العالم ـ آسیا

هسته ۱۸ تنی موشک فضایی لانگ مارچ بی‌۵، بزرگترین شی دهه‌های اخیر است که به صورت کنترل نشده از مدار زمین در جو سقوط کرده است بزرگترین موشکی که پیش از این به سطح زمین برگشته بود موشک سالیوت-۷ مربوط به ایستگاه فضایی شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ بود که ۳۹ تن وزن داشت.

در ابتدا فضانوردان و متخصصان انتظار داشتند که این قطعه عظیم در آمریکا و یا استرالیا سقوط کند اما این زباله ۱۸ تنی و ۲۹ متری در اقیانوس اطلس و در نزدیکی سواحل موریتانی سقوط کرد.

موشک‌های قدیمی و ماهواره هایی که تاریخ مصرفشان تمام شده است غالبا به زمین سقوط می کنند ولی وزن آن‌ها اکثرا از چندین تن بیشتر تجاوز نمی کند.

ایستگاه فضایی چین که تین ‌گونگ یعنی «کاخ آسمانی» نام دارد قرار است تا سال ۲۰۲۲ تکمیل شود و ظرفیت ۶ فضانورد را خواهد داشت. این ایستگاه از سه بخش تشکیل شده و علاوه بر محل زندگی و فعالیت فضانوردان، دو آزمایشگاه جداگانه را نیز شامل می‌شود.

موشک ماهواره بر لانگ مارچ بی ۵ چین پس از ۴۸۸ ثانیه در مدار از پیش تعیین شده قرار گرفت که نخستین ماموریت پرواز با موفقیت کامل بود و مقدمه ای برای ماموریت مرحله سوم پروژه فضایی سرنشین دار چین شد.

از نکات جالب این پرتابگر، داشتن یک و نیم مرحله (حذف مرحله دوم LM-۵) است که سبب افزایش کارایی و قابلیت اطمینان ماهواره‌بر شده است این پرتابگر با طول کل ۵۴ متر (یک ساختمان ۱۸ طبقه) و وزن برخاست ۸۴۹ تُن، دارای قابلیت حمل ۲۵ تُن محموله به مدار ارتفاع پایین زمین است.

بخش فیرینگ لانگ‌مارچ ۵-بی نزدیک ۲۱ متر (یک ساختمان ۶ طبقه) طول و بیش از ۵ متر قطر دارد که این امر نیازمند فناوری‌های پیشرفته و خاص برای سیستم جدایش این بخش است.

از این حامل برای تزریق محموله‌های حجیم و سنگین شامل ماژول‌های ایستگاه فضایی چین به مدارهای پایین استفاده خواهد شد. از ویژگی‌های فضاپیمای جدید می‌توان به سیستم فرود جدید با کمک چترها و کیسه‌های هوایی (بجای موتور) و قابلیت بازگشت به زمین و استفاده مجدد تا ۱۰ مرتبه اشاره کرد.

این فضاپیما با ۹ متر طول و حدود ۲۲ تُن وزن برخاست، توانایی حمل ۶ فضانورد و یا سه فضانورد به همراه ۵۰۰ کیلوگرم محموله را دارد.

0% ...

آخرین اخبار

کویت مدعی حمله پهپادی شد


دژ راهبردی آمریکا در سوریه زیر ضرب موشک‌های ایران


شبکه های برق امارات، قطر و عربستان درخدمت پایگاه های نظامی آمریکا در حمله به ایران+ فیلم


نهاد دریایی انگلیس از اصابت پرتابه به یک نفتکش در سواحل عمان خبر داد


نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفای رئیس فیفا شد/ لغو طرح جنجالی اینفانتینو


ارتش رژیم صهیونیستی: شهر دیرالبلح را تخلیه کنید


حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین


کره شمالی: ناتو در حال آماده شدن برای جنگ است


تظاهرات هزاران اوکراینی علیه تصمیم زلنسکی برای برکناری وزیر دفاع


ادامه آتش‌افروزی آمریکا قفل تنگه هرمز را محکم‌تر می‌کند


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"