کارشناس اردنی: طرح الحاق اسرائیل، اعلام جنگ علیه اردن است و باید توافق صلح لغو شود

دوشنبه 29 ارديبهشت 1399
09:13
کارشناس اردنی: طرح الحاق اسرائیل، اعلام جنگ علیه اردن است و باید توافق صلح لغو شود
یک کارشناس نظامی اردنی معتقد است که کشورش برای واکنش به طرح اشغالگری جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رود اردن، هیچ گزینه‌ای جز «لغو توافق وادی عربه» ندارد.

العالم - اردن

سرتیپ خلبان بازنشسته اردنی، «مأمون ابو نوار» در گفت‌وگو با وبسایت خبری «عربی 21» گفت، کشورش باید توافق صلح با اسرائیل را به دلیل طرح «الحاق» بخش‌هایی از کرانه باختری که در حقیقت اشغال بخش‌های جدیدی از این منطقه است، لغو کند.

ابونوار می‌گوید: «اردن هیچ گزینه‌ای جز لغو توافق صلح با اسرائیل ندارد اگر غور الاردن (دره اردن) و شهرک‌ها و قدس [شرقی] را [به خاک اشغالی] ملحق کند. وضعیت اردن وضعیت سختی است. روند الحاق، اعلام جنگ علیه اردن است چرا که امنیت ملی اردن را تهدید می‌کند».

این کارشناس نظامی اردنی توضیح داد: «معتقدم که بهتر است اردن، توافق [صلح] وادی عربه را لغو کند. با لغو این توافق، همه تعهدات امنیتی،‌ نظامی و اقتصادی لغو می‌شود. اردن موقعیت ژئوسیاسی و راهبردی در منطقه دارد. توجیه اسرائیل برای الحاق غورالاردن به خود مبنی بر اینکه باید سیستم‌های هشداردهنده زودهنگام [با هدف مقابله با حملات ایران] نصب کند، غیردقیق است چرا که ایران و حتی حوثی‌ها در یمن قادرند عمق اسرائیل را با موشک‌های کروز بزنند بدون اینکه اسرائیل بتواند آن [حمله] را متوقف کند».

این بازنشسته ارتش اردن می‌گوید، سناریو انحلال تشکیلات خودگردان و لغو توافق اسلو یکی از گزینه‌ها باید باشد اگر طرح الحاق و اشغال بخش‌هایی جدید از کرانه باختری، اجرایی شود.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و بنی گانتز رئیس ائتلاف سیاسی آبی-سفید رژیم صهیونیستی در تبلیغات انتخاباتی وعده الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی را داده بودند. در آوریل گذشته این دو سند توافق تشکیل کابینه یکپارچه فوق‌العاده را امضا کردند که به شکل دوره‌ای ریاست آن را بر عهده خواهند گرفت. در این طرح قرار است غور الاردن و برخی شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی، از ابتدای جولای آتی (تیرماه) به خاک اشغالی فلسطین ضمیمه شود که به معنای اشغالگری جدید در فلسطین است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

انجام ۱۱ عملیات حزب الله لبنان علیه اهداف رژیم صهیونیستی


عبور قیمت بنزین در آمریکا از ۶ دلار در هر گالن


معاون سیاسی سپاه:تردد در تنگه هرمز فقط با اجازه ایران انجام خواهد شد


عراقچی: «پروژه آزادی» آمریکا در تنگه هرمز «پروژه بن‌بست» است


ایران: مصون نگه داشتن متجاوزان، واقعیات حقوقی را تغییر نخواهد داد 


گزارش عراقچی به کمیسیون امنیت ملی مجلس درمورد تحولات مذاکرات ایران - آمریکا


توهم ۴۷ ساله واشنگتن؛ «گلوله جادویی» که ایران را به زانو درنیاورد


مجری مشهور آمریکا: تصمیم ترامپ به جنگ علیه ایران "احمقانه‌ترین تصمیم تاریخ" است


سپاه پاسداران ادعای آمریکا در مورد عبور از تنگه هرمز را تکذیب کرد


وزیر خارجه کشورمان با همتای ترکمنستانی خود گفتگو کرد