العالم - آسیا
به نقل از رای الیوم، "آمنون آبراموویچ" تحلیلگر سیاسی کهنهکار اسرائیلی، که به عنوان تحلیلگر ارشد تلویزیون عبریزبان "21" فعالیت میکند، اظهار داشت هدایایی که "دونالد ترامپ" رئیسجمهوری آمریکا به اسرائیل داده هدایایی نامعتبر است و بعد از ترامپ هر رئیسجمهور آمریکایی که وارد کاخ سفید خواهد شد میتواند تمامی هدایا را پس بگیرد؛ که مهمترین آنها معرفی کردن قدس به عنوان پایتخت بلامنازع و ابدی اسرائیل، انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان. وی در عین حال خاطرنشان کرد که همین امر بسیاری از رهبران و تصمیمگیران در تلآویو را به طرح این سوال واداشته است که آیا: باید همچنان به رئیسجمهوری آمریکا اعتماد کنیم؟ یا باید از این "محدودیت" خلاص شویم و روابط با جمهوری خلق چین را مستحکم کنیم؟
این تحلیلگر صهیونیستی احتمال داد که سفر هفته گذشته "مایک پامپئو" وزیر خارجه آمریکا به تلآویو با هدف رایزنی درباره مداخله اقتصادی و تجاری چین در رژیم عبری انجام شد.
علاوه بر این، منابع بلندپایه سیاسی در تلآویو و نیز واشنگتن به این تلویزیون عبریزبان خبر داد که "ران درمر" سفیر اسرائیل در ایالات متحده آمریکا طی هفتههای اخیر دولت ترامپ و اعضای کنگره آمریکا و نیز شخصیتهای مدنی را تحت فشار قرار داده است تا از طرح اسرائیل درباره الحاق فوری کرانه باختری تا قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا که در ماه نوامبر آینده برگزار خواهد شد، حمایت کنند.
بر اساس گزارش اختصاصی این تلویزیون عبریزبان و به نقل از سه منبع آمریکایی، درمر در نشستهای محرمانه در واشنگتن گفته است که "ما باید طرح الحاق را الان پیش ببریم؛ چرا که نمیدانیم در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است "جو بایدن" نامزد دموکراتها پیروز شود. بستر الان فراهم است و بنابراین این کار باید اکنون انجام شود."
رسانههای عبریزبان با استناد به گزارش کانال "13" خاطرنشان کردند، در ماه گذشته "تونی بلینکن" عالیترین مشاور سیاست خارجه جو بایدن گفت که این نامزد ریاستجمهوری با اقدام های یکجانبه اسرائیل از جمله الحاق بخشهایی از کرانه باختری، که "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر در صدد اجرای آن از ابتدای ژوئیه آینده است، مخالفت میکند.
بلینکن گفت که بایدن بارها رسما تصریح کرده است که با اقدامات یکجانبهای که هر یک از طرفین انجام میدهند که میتواند فرصت دستیابی به راهحل دو دولت از طریق مذاکره را از بین ببرند، مخالفت میکند که یکی از این اقدامات، طرح الحاق است.
بیشتر اعضای جامعه جهانی، بهویژه اروپا و جهان عرب، با طرح نتانیاهو برای تثبیت حاکمیت کامل بر دره اردن و بر شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری مخالفت میکنند. کانال "13" تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش خود به تلاشهای درمر اشاره میکند که در بحبوحه اختلافات در داخل دولت ترامپ درباره طرح مذکور صورت میگیرد.
رسانههای عبریزبان به نقل از منابع بلندپایه در تلآویو تأکید کردند، این تردید آمریکایی در زمانی است که اردن، عربستان سعودی و امارات پیامهای قاطعانهای علیه طرح الحاق کرانه باختری دادهاند و در واشنگتن نیز نگرانیها درباره ثبات در اردن در صورت اجرای این طرح وجود دارد.
گزارشهایی نیز منتشر شده مبنی بر اینکه "بنی گانتز" و "گابی اشکنازی" رهبران حزب "آبی سفید" و وزیران جنگ و خارجه در دیدارهایشان با مایک پامپئو در جریان سفر اخیرش، ملاحظاتشان درباره طرح الحاق را بیان کردند.
اعتقاد بر این است که گانتز با طرح یکجانبهای که میتواند به روابط اسرائیل با برخی کشورها از جمله اردن لطمه بزند، مخالفت میکند.
به گفته برخی مسئولان در دولت آمریکا، الحاق فوری درب را بر روی هرگونه فرصتی جهت پیشبرد طرح صلح ترامپ، موسوم به "معامله قرن"، در صورت پیروزیاش در دور بعدی انتخابات به صورت برگشتناپذیری از بین میبرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس تلفنی که روز جمعه با خبرنگاران اسرائیلی انجام داد، گفت که اقدامات اسرائیل درباره طرح الحاق بایستی بخشی از مذاکرات میان اسرائیل و فلسطینیها درباره طرح صلح ترامپ باشد.
تسنیم