العالم- کشکول
این بمب به دنبال پخش گفتوگوی زنده "عمر بن عبدالعزیز" معارض سعودی با "سعید الزهرانی" مسئول سابق در یکی از بانکهای این کشور، منفجر شد که وی طی آن فاش کرد که پولهای نجومی از 381 شهروند سعودی، از جمله شاهزادهها، وزیران و تجاری که به دستور "محمد بن سلمان" در سپتامبر 2017 بازداشت شدند، اخذ شده است.
از روز گذشته سوالهای زیادی از سوی فعالان عربستانی در شبکههای اجتماعی درباره سرنوشت این پولها مطرح میشود بهویژه اینکه نرخ مالیات بر درآمد سه برابر افزایش یافته و حکومت ریاض از اتخاذ تدابیر ریاضت اقتصادی خبر داده است.
چند روز بعد از بازداشت شاهزادهها و تجار، مسئولان سعودی اعلام کردند که اموال و پولهایی به ارزش 800 میلیارد دلار را مصادره کردهاند، ولی بعد از کمتر از 10 روز، این مبلع به نصف کاهش یافت و به 300 تا 400 میلیارد دلار رسید تا اینکه امروز این مبلغ را به 106 میلیارد دلار کاهش دادند!!.
اولین طرفی، که درباره سرنوشت پولهای مصادره شده توسط بنسلمان از شاهزادهها و تجار به اتهام فساد مالی سوال کرد، پایگاه خبری "میدل ایست آی" انگلیس بود که در چارچوب تحقیقاتی در سال 2018 به این نتیجه رسید که فقط مبلغ کمی از آن میلیاردهای دلاری که مصادره شده و نوع اموالی که دریافت شده است، معلوم است و سرنوشت بقیه پولها نامعلوم است.
قدر مسلم است که بنسلمان آن دسته از شاهزادهها و تجار را که درخصوص وفاداریشان تردید میکند، بازداشت و ثروتها و داراییهایشان را مصادره میکند، او همچنین به جمعآوری بیشترین میزان ثروت و استفاده از آنها در مسیر تکیه زدن به کرسی پادشاهی تلاش میکند اگر چه او این پولها را به ادعای مبارزه با فساد جمع کرده است.
خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" از کاهش ثروت شاهزاده "ولید بن طلال" میلیاردر سعودی از 22 میلیارد دلار به 13 میلیارد دلار خبر داد و اعلام کرد که بنسلمان فقط از شخص بن ولید در جریان بازداشتش در ریتز کارلتون 22 میلیارد دلار مصادره کرده است.
سعودیها این روزها در شبکههای اجتماعی این سوال را مطرح میکنند: "پولهایی که از شاهزادهها، وزرا و تجار مصادر شده، کجا هستند؟ مهم نیست مبلغ، 800 میلیارد دلار باشد یا 106 میلیارد دلار."