العالم-ایران
«حمید بعیدینژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن امشب (سهشنبه) پس از نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در توئیتی به انزوای آمریکا در این نشست اشاره کرد و نوشت: «نشست شورای امنیت سازمان ملل، تجلی وحدت بین همه اعضا به جز آمریکا را در حمایت قاطع از توافق هستهای (برجام) و محکوم کردن سیاست ایالات متحده آمریکا ثابت کرد».
وی افزود: «آمریکا حتی در بین متحدانش نیز منزوی شده بود، به نحوی که پامپئو مجبور شد این جلسه را زودتر ترک کند».
نشست شورای امنیت با موضوع اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ درباره برجام امشب برگزار شد.ادعاهای ضد ایرانی مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با مخالفت طرفهای مختلف از جمله متحدان این کشور روبرو شد.
نماینده آلمان در این نشست مخالفت کشورش را با استفاده آمریکا از ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران اعلام کرد.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز در این نشست طی سخنانی عنوان کرد: همانطور که در نامه رئیس جمهوری اسلامی ایران به رهبران دولتهای باقیمانده در برجام در هشتم مه ۲۰۱۸ مشخص شده است، هرگونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت، بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است. در چنین سناریویی، گزینه های ایران، همانطور که قبلاً به بقیه طرفهای برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و ایالات متحده و هر موجودیتی که ممکن است به آن کمک کند – یا به رفتار غیرقانونی آمریکا تن دهد- مسئولیت کامل را بر عهده خواهد داشت.
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد نیز در نشست شورای امنیت از بیانیه ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا انتقاد کرد.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در این نشست بار دیگر ادعاهای تکراری علیه ایران را مطرح کرد. او بعد از اتمام سخنانش جلسه مجازی را ترک کرد که این موضوع با انتقاد نماینده روسیه همراه شد.
پامپئو در ابتدای سخنانش مدعی شد ایران درخواست آمریکا برای کمک در زمینه مبارزه با ویروس کرونا را رد کرده است.
پامپئو در ادامه به موضوع اتمام محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر پرداخت و گفت: «ایران [در صورت اتمام محدودیتهای تسلیحاتی] قادر به خرید و فروش سلاح خواهد بود. اگر شما اقدام نکنید، ایران قادر به خرید جنگنده خواهد بود و این کشورهای اروپایی را در تیررس ایران قرار خواهد داد».
وی همچنین ادعا کرد: «رفع محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران به این کشور اجازه دسترسی به هواپیما و زیردریایی را خواهد کرد و ایران با آنها آزادی تردد دریایی در آبراههای منطقه را تهدید خواهد کرد.»
فارس