معترضان صربستان خواستار استعفای رئیس‌جمهور شدند

معترضان صربستان خواستار استعفای رئیس‌جمهور شدند
يکشنبه 22 تير 1399 - 14:58

هزاران نفر از معترضان صرب در پنجمین شب متوالی از اعتراضات خود، با برگزاری تظاهرات در مقابل ساختمان پارلمان در «بلگراد» خواستار استعفای رئیس‌جمهور کشور خود شدند.

العالم - اروپا

هزاران نفر از مردم صربستان در پنجمین شب پیاپی از اعتراضات خود با زدن ماسک، مقابل پارلمان کشور خود تظاهرات برپا کردند و خواستار استعفای «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان شدند.

خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، معترضان صرب که اغلب آنها را دختران و پسران جوان تشکیل می‌دادند، در اعتراض به سیاست‌های دولت خود در خیابان‌های بلگراد تظاهرات برپا کردند.

تظاهرات‌های خشن در خیابان‌های بلگراد از روز سه‌شنبه در اعتراض به تشدید محدودیت‌های قرنطینه‌ای مرتبط با کرونا آغاز شد و سپس با اعتراض به سیاست‌های دولت ادامه داشته است و معترضان خواستار استعفای ووچیچ هستند.

«استفان راجینوویچ» یکی از معترضان در خصوص انگیزه شرکت در تظاهرات‌های اعتراضی علیه دولت ووچیچ گفت: «ما امیدواریم که مقامات‌ صدای ما را بشنوند. ما می‌خواهیم که مسئولان دست از دروغگویی بردارند و می‌خواهیم که تمامی حقایق مربوط به شیوع بیماری همه‌گیر کروناویروس را بدانیم».

طبق این گزارش، علاوه بر بلگراد، راهپیمایی‌های اعتراضی آرامی نیز در شهرهای «نووی ساد»، «زرنجانین»، «چاچاک» و «نیس» برگزار شد.

اواخر روز جمعه هفته گذشته، در درگیری نیروهای امنیتی با معترضان در پایتخت صربستان، ۱۴ نیروی پلیس زخمی و ۷۱ نفر نیز بازداشت شدند.

منتقدان می‌گویند که تصمیمات دولت در صدور مجوز برای برگزاری مسابقات فوتبال، مراسمات مذهبی، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خصوصی در ماه می (خردادماه) و برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ ۲۱ ژوئن (اول تیرماه) موجب افزایش تعداد مبتلایان به کروناویروس در صربستان شده است.

با اینحال، ووچیچ ضمن رد تمامی ادعاهای مربوط به نقش دولت وی در تسریع شیوع کرونا در صربستان، اعتراضات در این کشور را «احمقانه» توصیف کرده است.

صربستان با هفت میلیون جمعیت تاکنون ۱۸ هزار و ۷۳ مورد ابتلا به کرونا و ۳۸۲ مورد فوت مربوط به این ویروس را ثبت کرده است.

صربستان اولین کشور اروپایی محسوب می‌شود که از زمان اعلام همه‌گیری ویروس «کووید-۱۹»، انتخابات پارلمانی برگزار کرد. شماری از احزاب مخالف در اعتراض به کنترل ووچیچ بر رسانه‌ها، انتخابات را تحریم کردند اما رئیس‌جمهور صربستان تمامی این اتهامات را رد کرده است.

از طرف دیگر، «گوران وسیک»، معاون شهردار شهر بلگراد، بعد از چهارمین شب پیاپی اعتراضات در این شهر، خسارت‌های وارد شده به بلگراد را در دو شب اول ناآرامی‌ها، ۱.۱ میلیون دلار (حدود یک میلیون یورو) بر آورد کرد.

«الکساندر ووچیچ»، رئیس‌‌جمهور صربستان روز سه‌شنبه هفته گذشته از وضع مجدد محدودیت‌هایی به منظور پیش‌گیری از همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور خبر داد و تصریح کرد که قوانین جدید منع آمد و شد از روز جمعه هفته جاری اجرا خواهد شد و در تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) نیز ادامه خواهد داشت.

درگیری‌ها برای اولین بار روز سه‌شنبه بعد از آن در پایتخت صربستان آغاز شد که ووچیچ قبل از آنکه کشورش را به مقصد فرانسه ترک کند، تأکید کرد که به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹، مجدداً محدودیت‌های مربوط به قرنطینه‌ را وضع خواهد کرد.

ووچیچ بعد از اولین شب اعتراضات، «تندروهای راستگرا» را مقصر خشونت در پایتخت صربستان دانست و بدون هرگونه شفاف‌سازی، سرویس‌های امنیتی خارجی را به اعمال نفوذ در اعتراضات صربستان متهم کرد و بعد از چهارمین شب متوالی اعتراضات، ضمن آنکه اعتراضات را بعنوان تروریسم‌ محض محکوم کرد، هشدار داد که تروریست‌ها را بازداشت و مجازات خواهد کرد.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها