العالم - تحلیل روز
گزارش ها و آمارهایی که این ارتش منتشر کرده است سراسر هول و هراس و داستان سرایی است که در نهایت مشخص شد که توهمی بیش نبوده و در واقع محصول وحشت بیش از حد بوده است.
تفسیرهای متعددی از سناریوی دیروز دوشنبه می توان استخراج کرد که همگی به یک حقیقت منتهی می شوند و آن این است که ارتش رژیم صهیونیستی به اعتراف سیاست مداران و رسانه های رژیم، مضحکه شده است از همان لحظه های نخستین، رسانه های عبری و برخی رسانه های عربی – که از صهیونیست ها صهیونیست ترند – شروع به انتشار خبرها کردند در حالی که از این سو نه از طرف لبنان و نه از سوی حزب الله هیچ خبر یا بیانیه ای منتشر نشد.
در این بین توییت های "آویخای ادرعی"، سخنگوی ارتش این رژیم از همه جالب تر بود؛ او صحبت از نفوذ گروهی از نیروهای حزب الله به درون فلسطین اشغالی و واکنش این رژیم و ناکام گذاشتن عملیات به اصطلاح تخریبی این گروه کرد.
نکته جالب دیگر اصرار برخی رسانه های وابسته عربی بر پوشش این حوادث است؛ شبکه های "العربیه" و "الحدث" تنها شبکه هایی بودند که با انتشار خبری به نقل از منابع اسرائیلی، مدعی شدند که چهار تن از نیروهای حزب الله در این حمله کشته شده اند. این در حالی است که هیچ رسانه و شبکه تلوزیونی یا رادیویی صهیونیستی این خبر یا خبر مشابهی را منتشر نکرده بودند.
از این جالب تر، حرکت بعدی ارتش رژیم صهیونیستی بود که پس از اعلام پایان درگیری های خیالی خود، محدودیت تردد شهرک نشینان در اطراف مرزهای لبنان را رفع کرد. در حالی که در درگیری های پیشین بین این رژیم و نیروهای مقاومت، چنین حرکتی بی سابقه بوده است و رژیم به شهرک نشینان دستور می داد که تا چند ساعت پس از پایان درگیری در خانه یا پناهگاه باقی بماند.
نکته مضحک در اینجا این است که ارتش رژیم اشغالگر بلافاصله از شهرک نشینان خواست زندگی عادی را از سر بگیرند و در عین حال تأکید کرد که تنش ها و مشکلات فراوانی همچنان پیش پای این رژیم قرار دارد. همین موضوع احتمال توهم زدگی این رژیم را در مرز تقویت می کند.
اما در این بین آنچه که بیش از همه قابل اعتماد و جدی بود، سکوت مقاومت طی چند ساعت پس از حادثه بود. در حالی که رژیم صهیونیستی به شدت مترصد صدور بیانیه ای از سوی حزب الله بود؛ این موضوع گویای این حقیقت است که شهرک نشینان و رسانه های صهیونیستی و حتی برخی از سیاست مداران دیگر اعتمادی به کابینه نتانیاهو ندارند و فقط منتظرند تا حقیقت را از زبان حزب الله بشنوند. اظهارات آویگدور لیبرمن، رئیس حزب "اسرائیل بیتنا"، گواه این مدعاست؛ وی گفته بود که بخش شمالی فلسطین اشغالی به دلیل شهادت یکی از نیروهای حزب الله از کنترل خارج شده است. علاوه بر این رسانه های این رژیم هم نمایش تمسخرآمیز ارتش اشغالگر را به باد انتقاد گرفتند.
بر این اساس می توان گفت که حوادث دوشنبه نشان داد که ارتش رژیم اشغالگر با ترس و هراس منتظر پاسخ حزب الله به شهادت علی محسن در حمله جنگنده های صهیونیستی به دمشق است. نتانیاهو هم در سایه این سیرک بزرگ ارتش، تنها برگ برنده خود یعنی امنیت را از دست داده است.
"لوسیوس سینیکا"، فیلسوف رومی می گوید: "ترس از جنگ از خود جنگ بدتر است". این جمله دقیقا توصیف حال کنونی رژیم صهیونیستی است و نشان می دهد که حزب الله در چه سطحی از آمادگی و برتری روحی و روانی و تبلیغاتی است و این برتری چیزی کم از پیروزی میدانی در مقابل این رژیم ندارد. همین که شمال رژیم اشغالگر در انتظار صدور بیانیه ای از سوی حزب الله و نه موشک، کنترل خود را از دست داده و زندگی در آن مختل شده است، درحد خود یک پیروزی است.