بندهای نسخه جدید «توافق ریاض» منتشر شد

چهارشنبه 8 مرداد 1399
06:45
بندهای نسخه جدید «توافق ریاض» منتشر شد خبرگزاری دولتی عربستان سعودی بندهای نسخه جدید «توافق ریاض» برای پایان دادن به اختلافات و درگیری ها میان گروه های نیابتی عربستان و امارات در جنوب یمن را منتشر کرد.

العالم-عربستان

دولت مستعفی یمن به ریاست عبد ربه منصور هادی با گروه شبه نظامی «شورای انتقالی جنوب یمن » در تاریخ پنجم نوامبر سال جاری میلادی توافقنامه‌ ای را در ریاض امضا کردند که طبق آن قرار بود شورش شبه نظامیان شورای انتقالی در مناطق جنوبی یمن پایان یابد، اما این توافق به دلیل مخالفت شورای انتقالی با بندهای آن به شکست منجر شد، تا اینکه در نهایت ریاض مجبور شد بندهای توافقنامه را تغییر دهد و نسخه جدیدی را ارائه کند.

خبرگزاری دولتی عربستان «واس» بامداد امروز، چهارشنبه بندهای نسخه جدید این توافق که «توافق ریاض» نام دارد را منتشر و در آن اعلام کرد که مکانیزم تسریع روند اجرای این توافق تقدیم ریاست دولت مستعفی یمن (تحت حمایت عربستان) و ریاست «شورای انتقالی جنوب یمن» (تحت حمایت امارات) شده است.

بنا به گزارش خبرگزاری واس، مکانیزم و سازوکاری که ریاض تقدیم طرفین درگیر در جنوب یمن کرده، متضمن ادامه آتش بس و توقف درگیری ها بین دولت مستعفی و شورای انتقالی است و هر دو طرف درگیر که گروه های نیابتی عربستان و امارات در جنوب یمن به شمار می روند، موافقت خود را با این مکانیزم جهت پایان دادن به اختلافاتشان اعلام کردند.

طبق نسخه جدید توافق ریاض، باید نخست وزیر جنوب یمن تعیین و ظرف 30 روز مامور به تشکیل کابینه «فن سالار» شود. علاوه بر آن، باید برای عدن هم استاندار تعیین شود و شورای انتقالی جنوب یمن نیز از اعلام خودمختاری در مناطق جنوبی صرف نظر کند.

در تاریخ پنجم نوامبر 2019 توافق نامه‌ای موسوم به توافق ریاض٬ طی مراسمی در شهر ریاض پایتخت سعودی با نظارت امارات و عربستان میان شورای انتقالی جنوب که تحت حمایت امارات است و دولت مستعفی عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهور فراری یمن که عربستان از آن حمایت می کند، امضا شد. این توافق بر بازگشت دولت رئیس جمهور فراری یمن به عدن و شروع برنامه ادغام تشکل‌های نظامی در وزارت دفاع و کشور و نیز تبادل اسرا میان دوطرف تاکید داشت.

از مهم‌ترین بندهای توافق قبلی، استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت 7 هفته، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانه‌های کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین 12 وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع 24 وزیر کابینه بود که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

آموزش نیروهای جدایی طلب سومالی لند در تل آویو


حماس درباره جلوگیری از ورود کمک های بشردوستانه به غزه هشدار داد


گزارش العالم از برگزاری مراسم عرفه در تهران+ ویدیو


فرماندهان ارشد نظامی یمن: دستان مجاهدان ما همچنان بر ماشه است


کره شمالی آزمایش موشکی مبتنی بر هوش مصنوعی انجام داد


آژیر خطر در شمال سرزمین های اشغالی به صدا درآمد


حزب‌الله با ۳۲ عملیات موشکی و پهپادی مواضع ارتش صهیونیستی را هدف قرار داد


دیدار باقری و مشاور امنیت ملی عراق در مسکو با تأکید بر نقش مقاومت در ایجاد ثبات در منطقه


عبور ۲۵ فروند کشتی از تنگه هرمز با هماهنگی نیروی دریایی سپاه


رهبر انصارالله یمن: ایستادگی ایران، الگوی مقابله با دشمن مشترک است