العالم- تحلیل روز
ویروس بحران، که رژیم صهیونیستی با آن دست و پنجه نرم میکند، طی 24 ساعت گذشته جان دهها اسرائیلی را گرفته و مجموع فوتیها بر اثر ابتلا به این ویروس به 536 نفر و مبتلایان نیز به 72584 نفر افزایش یافته است که حال 536 نفر از آنها وخیم است. افزون بر وخامت اوضاع بهداشتی در فلسطین اشغالی، اوضاع اقتصادی این رژیم نیز بسیار فاجعهبار است؛ به گونهای که میانگین بیکاری به 26 درصد رسیده که عددی بیسابقه است. همین عوامل باعث خشم شهروندان اسرائیلی از عملکرد "بنیامین نتانیاهو" شده است که دولتش در مدیریت بحران کاملا شکست خورده است و این دولت همچنین درخصوص مدیریت اوضاع اقتصادی و اختلافات داخلی شکستخورده عمل کرده است.
بحرانهایی که رژیم اسرائیل را درگیر کرده است و همچنین بحران بودجه نتیجه اختلافات ریشهدار داخل ائتلافی است که مُرده به دنیا آمده و از همان ابتدا مُهر شکست بر آن زده شد. نتانیاهو بر این باور است که تعامل با بودجه بر اساس ملاحظات سیاسی باید باشد؛ لذا او خواستار تصویب فوری بودجه شد چرا که به زعم او، این امر باعث حل و فصل بحران خواهد شد. او بر عدم فروپاشی کابینه تأکید کرده، در حالیکه بسیاری از سیاسیون صهیونیستی سقوط کابینه را عاملی برای نجات خود از این وضعیت میدانند. مشکل فقط گسترش دامنه تظاهرات اعتراضی علیه نتانیاهو نیست بلکه اختلافات بسیار بزرگتر از این حدّ است. رابطه میان حزب "لیکود" و حزب "سفید آبی" و نیز حزب "کاحول لاوان" در حال فروپاشی حتمی است؛ شکاف گستردهای بین این احزاب درباره مسائل عدیدهای در سطح ایدئولوژی وجود دارد و آنها نمیتوانند به عنوان یک ائتلاف به خوبی عمل کنند.
از اینرو بایستی گفت که این رژیم با پروندههای بسیاری باید تعامل کند ولی تعامل با آنها گویی بازی با آتش است؛ مرزهای شمالی فلسطین اشغالی شاهد تنش با "حزبالله" است که هنوز با این رژیم اشغالگر تسویه حساب نکرده، لذا این رژیم در جبهه شمالی باید با چشمان باز بخوابد. در جبهه جنوبی نیز، مقاومت نوار محاصرهشده غزه هر باری نشان داده که آتش زیر خاکستر است از اینرو، رژیم اسرائیل از غافلگیریهای فراروی خود نگران است. به این عوامل بحرانزا بایستی پرونده سربازان اسیرِ صهیونیستی در نزد مقاومت را افزود که پروندهاش لاینحل مانده است. در گیر و دار بحرانهایی که این رژیم غاصب در مرزهای شمالی و جنوبی با آنها دست و پنجه نرم میکند، کرونا، وخامت اقتصادی و اختلافات سیاسی در جامعه غیرمنسجم و نژادپرست، تلآویو را مستأصل کرده است.
در این میان، فشار بر بنیامین نتانیاهو از ناحیه پروندههای اتهامی عدیدهای که طی حیات سیاسیِ افزون بر 20 سالهاش با آنها مواجه است، افزایش یافته است. از جمله پروندههای اتهامی او با عناوین «1000» به دریافت هدایا و وادار کردن ثروتمندان به اعطای هدایا به او و همسرش، «2000» در ارتباط با «تبانی با صاحب امتیاز روزنامه یدیعوت آحارونوت برای انتشار مطالب رسانهای به سود او» و «40000» درباره واگذاری کمپانی ارتباطاتی موسوم به "Besek" به وبسایت "والا" و نشر مطالب رسانهای مثبت در خصوص "ساره" همسر نتانیاهو است.
خلاصه آنکه، نتانیاهو به هر سمت رو کند خودش را در معضل و تنگایی خواهد دید؛ لذا احتمالا تصمیمات حسابنشدهای، مانند باز کردن جبهههای درگیری در ساعت صفر اتخاذ کند تا از فشار فزاینده مردمی و منجلاب سیاسی فرار کند؛ در حالیکه او با این اقدام احتمالی، رژیم متبوعش را به تونلی تاریک سوق دهد که خروج از آن براش هزینهبردار خواهد بود و شاید به نابودی آینده سیاسیاش منجر شود.
إسراء البحیصی