العالم ـ اروپا
رسانه های آلمان روز شنبه اعلام کردند، ، فرانکوالتر اشتاینمایر، جامعه را به مبارزه قاطع با راستگرایان افراطی، از جمله در میان مأموران پلیس، فراخواند و تأکید کرد: «دشمنان آزادی و دموکراسی نباید در پلیس آلمان تحمل شوند».
رئیس جمهوری آلمان در مراسمی به مناسبت چهلمین سالگرد حمله به مراسم "جشن اکتبر" در سال ۱۹۸۰ در مونیخ گفت: باید با تمام نیرو در افشا و حذف شبکههای راست افراطی تلاش کنیم.
در شامگاه ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۰ با انفجار بمبی در مراسم "جشن اکتبر" در مونیخ ۱۲ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. بمب را تروریستی به نام گوندولف کولر کار گذاشته بود که دادگستری سالها بعد به انگیزههای راست افراطی او پی برد. ابتدا گمان میرفت که او با انگیزههای شخصی به عملیات تروریستی دست زده است.
او با اشاره به موارد تازه شناسایی عناصر راست افراطی در میان مأموران پلیس در ایالت نوردراینوستفالن، از ریشههای عمیق راستگرایی در جامعه آلمان یاد کرد. او گفت که به نیروی پلیس اعتماد کامل دارد، اما سران پلیس و مسئولان سیاسی نباید در برابر "شکلگیری چنین جریاناتی" بیتفاوت باشند.
رسوایی در پلیس ایالتی آلمان
دویچه وله گزارش داد: اشتاینمایر نسبت به اهمال و سهلانگاری در تعقیب قضائی راستگرایان افراطی هشدار داد و از این که آنها بندرت تحت پیگرد قرار گرفتهاند، ابراز تأسف کرد.
او برای این امر دو علت احتمالی برشمرد: «یا این واقعیت که چنین افرادی به شبکههای خاصی مرتبط هستند و از جایی الهام میگیرند، بسیار دیرهنگام شناخته میشود؛ و یا این که چنین شناختی آگاهانه و به عمد مورد بیتوجهی قرار میگیرد».
رئیس جمهوری آلمان به فعالیت اعضای شبکه نئونازی NSU اشاره کرد که جنایتهای آنها تا مدتها از سوی نیروی قضائی مورد غفلت قرار گرفت تا این که آنها پارسال به قتل والتر لوبکه، از مقامهای دولتی در شهر کاسل، دست زدند. او گفت که راستگرایان افراطی همچنان خطری بالقوه هستند و چشمپوشی از این خطر پذیرفتنی نیست.
اشتاینمایر تأکید کرد که نباید بازماندگان قربانیان جنایتی که چهل سال پیش روی داد را از یاد برد. او از این که ایالت بایرن و شهرداری مونیخ مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو برای دلجویی از بازماندگان در نظر گرفته است، ابراز خرسندی کرد و آن را "نشانی دیرهنگام اما پراهمیت از همبستگی" دانست.
به گزارش ایرنا، مارکوس زودر، نخست وزیر ایالت بایرن، از کوتاهی و اهمال دولت در رسیدگی به جنایتی که ۴۰ سال پیش روی داد، عذرخواهی کرد.
زودر گفت کمبها دادن به نیروهای راست افراطی، ضربهای به دموکراسی به شمار میرود. او تأکید کرد: «ما اجازه نمیدهیم که گرایش راست افراطی، نفرتپراکنی، نژادپرستی و یهودیستیزی در جامعه ریشه بدواند و با تمام توش و توان در این راه تلاش میکنیم.»